La Guàrdia Civil i la Fiscalia assenyalen contactes entre l´actual president de la Generalitat i aleshores alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i un dels empresaris investigats pel 3%, Josep Manel Bassols, per intentar que l´empresa del qual era delegat a Catalunya, Oproler, pogués obtenir algun contracte de l´Ajuntament de la capital gironina. Concretament, Bassols, cap de campanya de les eleccions que van portar Puigdemont a l´alcaldia el 2010, hauria portat l´actual president al Camp Nou al febrer del 2012 a veure un partit del Barça, segons li explica en un correu al president de la companyia, Sergio Lerma, i que publica aquest divendres ´El Mundo´. D´altra banda, ´La Vanguardia´ assegura que Bassols, que també va ser alcalde d´Anglès, va dirigir una carta a l´expresident Artur Mas per demanar-li, com a recompensa a la seva dedicació al partit, un càrrec per a la seva dona, que aleshores era magistrada del TSJC Núria Bassols, a l´administració .

L´assistència de Puigdemont i Bassols a una llotja en un partit al Camp Nou al 2012 amb l´objectiu d´"entrar a l´Ajuntament" queda registrada en una fotografia i, segons ´El Mundo´, els informes que estudia ara el jutge asseguren que després del partit el delegat d´Oproler a Catalunya va destacar que s´havien produït "novetats". A més, afegeix, dies abans, Bassols va explicar al president de la seva empresa que ja havia iniciat contactes amb Puigdemont i altres alcaldes, diputats i càrrecs de la Generalitat.

La llotja a l´estadi adquirida per Sergi Lerma també s´hauria utilitzat per part de Bassols per convidar l´extresorer Andreu Viloca, entre d´altres, amb l´objectiu d'aconseguir contractes públics, d´acord amb els informes de la Guàrdia Civil i la Fiscalia.

Per la seva banda, ´La Vanguardia´ publica que Bassols va demanar, com a recompensa a la seva dedicació al partit, un càrrec per a la seva dona, Núria Bassols, aleshores magistrada del TSJC i que posteriorment va ser nomenada comissionada per a la Transparència. En la missiva, Josep Manel Bassols li expressava la seva incomoditat i decepció de l´actuació del partit cap a ell, que qualifica d´"incomprensible". "Veig com es fan nomenaments a la Generalitat, l´Ajuntament de Girona, el de Barcelona (...) de personal que no ha desenvolupat una tasca a favor del país tan llarga i intensa com la que jo he exposat", retreia l´exalcalde d´Anglès.

Un altre informe implica Gordó en adjudicacions il·legals

Segons publica aquest divendres ´El Periodico´, un informe de la Guàrdia Civil a partir d´unes notes trobades al domicili del directiu de l´empresa Copisa Francesc Xavier Tauler que implicaria l´actual diputat de Junts per Sí i exconseller de Justícia, Germà Gordó, en l´adjudicació irregular de dos contractes, concretament les obres licitades pel Consorci d´Educació de Barcelona i per la construcció del dic est del port de Barcelona per 40 milions d´euros.

Els investigadors, a més, haurien trobat un correu electrònic entre la documentació intervinguda que contenia un arxiu Excel amb la relació de trucades i reunions l´any 2011 de l´exdirector general de Gisa Josep Antoni Rosell i en què hi figuren contactes amb diversos empresaris i constructors que venien, segons l´infome, "de part" de Gordó, que aleshores era exsecretari de Govern.