El Govern català va aprovar ahir crear un programa, que inclourà una oficina tècnica, per dissenyar l'estratègia i el pla de treball per impulsar la candidatura de Barcelona com a seu de l'Agència Europea de Medicaments (European Medicines Agency, EMA).

Segons va explicar la consellera portaveu del Govern, Neus Munté, l'objectiu «és posicionar la capital catalana amb opcions reals de convertir-se en la nova seu» de l'agència, que actualment és a Londres, però que ha d'abandonar la ciutat a causa del Brexit.

Munté va explicar que davant el procés de sortida del Regne Unit de la Unió Europea «Barcelona i Catalunya han volgut presentar candidatura per acollir l'EMA», un organisme d'avaluació científica, supervisió i control de la seguretat dels medicaments en la Unió Europea. El Programa que ha decidit crear el govern de la Generalitat inclou una oficina tècnica «amb experiència», que s'ubicarà inicialment a la seu del Departament de Salut, i que «serà l'encarregada d'impulsar la candidatura a través de l'elaboració d'un pla de treball que es dividirà en dues línies d'actuació».

«Altes probabilitats»

La ministra espanyola de Sanitat, Dolors Montserrat, va afirmar després de presentar a Londres la candidatura de Barcelona per acollir la seu de l'Agència, que la proposta té possibilitats «molt altes» de tirar endavant. Montserrat va estar acompanyada pel conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín, i el tinent d'alcalde barceloní d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, en una reunió amb la direcció de l'AEM en la seva actual seu a Canary Wharf, barri de negocis a l'est de la capital britànica. «Estem treballant de forma coordinada les tres institucions (Govern, Generalitat i Ajuntament)», va destacar la ministra, per a qui «el que és bo per a Barcelona és bo per a Catalunya i el que és bo per a Catalunya és bo per a Espanya».