El conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, va defensar la «bona tasca» de la Guàrdia Urbana de Barcelona després de la detenció dissabte de dos agents per la seva presumpta implicació en la mort d'un altre company d'aquest mateix cos de policia. Jané va destacar que es tracta d'un cas en el qual «s'ha decretat el secret de les actuacions» i va recordar que la policia autonòmica continua amb les investigacions.

Això no obstant, va enviar tot el seu «suport» al cos de la Guàrdia Urbana de la capital catalana i va defensar la seva «bona tasca» per mantenir «la seguretat» de Barcelona. «Cal tenir en compte que l'actuació, si s'acabés confirmant, d'un o dos agents no pot enfosquir la bona tasca de pràcticament 2.800 agents de la Guàrdia Urbana a la ciutat de Barcelona. Per tant, vull reconèixer aquesta bona feina a favor de la seguretat i que en aquests moments és més necessari que mai fer-ho i dir-ho públicament», va afegir Jané.

Dissabte es va confirmar la detenció de dos agents, un home de 36 anys i una dona de 33, per la seva presumpta implicació en la mort d'un altre company que va aparèixer cremat el passat 4 de maig al maleter d'un vehicle en una pista forestal de Castellet i la Gornal.

L'agent detinguda era la seva actual parella, fet que fa que els Mossos apreciïn en el cas un mòbil sentimental, encara que la investigació, tal com va insistir Jané, continua oberta.

Tant la dona com l'home detinguts havien estat vistos en un sopar un dia abans que aparegués el cos de l'agent. El fet que apareguessin junts va donar lloc a rumors dins de la Urbana sobre l'existència d'una relació entre tots dos, que ara guanya punts després d'aquesta doble detenció.