Aena va assegurar ahir que treballa «des del primer moment i constantment» per resoldre les cues que es formen des d'aquest dilluns en els controls de seguretat de la terminal T1 de l'Aeroport de Barcelona Prat per un conflicte a l'empresa privada (Eulen) que gestiona el servei.

No obstant això, fonts de la companyia van precisar en declaracions als mitjans que no s'asseuran a la taula de mediació de la Generalitat, tal com va exigir ahir la plantilla a una reunió de mediació amb la Generalitat, al·legant que es tracta d'un conflicte laboral dins d'una empresa privada i que és qui presta el servei i que és externa a Aena. Els treballadors, en canvi, posen de condició per negociar que Aena s'asseguir a la taula, ja que consideren l'empresa com a «única responsable» de les esperes als controls.

Cues de 40 minuts

La terminal T1 de l'Aeroport de Barcelona-el Prat va despertar-se ahir amb cues d'uns 40 minuts en els controls de seguretat abans de les 6 del matí, que se sumen a tres jornades més on les esperes han estat de fins a dues hores.