La Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil ha denunciat la periodista Mònica Terribas, directora del programa 'El Matí de Catalunya Ràdio', per demanar als oients que informessin dels moviments dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, en l'operació contra el referèndum de l'1-O. Segons els oficials de la Guàrdia Civil, la proclama de Terribas va "posar en risc el dispositiu policial, afavorint implícitament actuacions contra l'ordre públic".

L'associació de la benemèrita ha presentat la denúncia als jutjats de Barcelona i assegura que s'ha vulnerat l'article 559 del Codi Penal, que pena "la distribució o difusió pública, a través de qualsevol mitjà, de missatges o consignes que incitin a la comissió d'algun dels delictes d'alteració de l'ordre públic...". "És lamentable que la deriva paranoica d'alguns mitjans de comunicació arribi a l'extrem de servir d'ajuda a terroristes, narcotraficants o qualsevol altre delinqüent, facilitant la potencial comissió d'actes delictius de impredictibles conseqüències", asseguren des de la Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil.

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha reaccionat a les xarxes socials i ha mostrat el seu suport a Mònica Terribas i al programa 'El Matí de Catalunya Ràdio'. "Tot el suport Mònica Terribas en aquest sense sentit d'un Estat i tots els seus ressorts, que han perdut del tot els papers", ha piulat Turull.