El fabricant de productes d'alimentació Pastas Gallo va traslladar també la seva seu social fora de Catalunya, en concret a la ciutat de Còrdova, davant la situació política i com a reacció a una eventual declaració unilateral d'independència.

Fonts del grup alimentari van confirmar que la companyia va prendre ahir aquesta decisió, amb la qual cosa se suma a l'opció de moltes altres empreses de canviar el seu domicili social fora de Catalunya a causa del clima polític.

La companyia va justificar el trasllat de la seva seu perquè «necessitem operar en un ambient d'estabilitat» i «amb vista a garantir la seguretat jurídica i els interessos dels nostres consumidors, clients, empleats i accionistes».

Propietat de la família Espona, el Grup Gallo va ser fundat el 1946 a Rubí (Vallès Occidental) i en aquest temps s'ha dedicat tradicionalment a la producció de pasta, encara que al començament d'aquest segle va començar a fabricar també plats frescos precuinats.

Unes 700 empreses han marxat

Unes 700 empreses han traslladat la seva seu social des de Catalunya a altres punts d'Espanya des de la celebració del referèndum il·legal del passat 1 d'octubre fins dilluns, segons dades del Col·legi de Registradors d'Espanya coneguts ahir.

En sentit contrari, des del 2 d'octubre fins dilluns han portat el seu domicili social a Catalunya 38 empreses, cosa que deixa un saldo negatiu de 662.