La Sindicatura de Comptes de Catalunya ha detectat «incompliments rellevants i greus» de contracte del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) el transport sanitari no urgent, com recull en un informe relatiu als exercicis d'entre 2012 i 2015.

En l'informe, posa de manifest incompliments per part de tots els lots adjudicats del transport sanitari no urgent, com a evidència una auditoria dels vehicles adscrits a aquest àmbit que va ser encarregada el novembre de 2016.

Aquest document parla d'incompliments que afecten a la imatge exterior corporativa dels vehicles, documentació tècnica, material assistencial i de neteja i desinfecció de l'interior del vehicle.

Alguns informes puntualitzen que la matrícula del vehicle no coincideix amb la que consta a la llista oficial del SEM, i es van detectar incidències d'aspectes que eren requisits del Plec de prescripcions tècniques i que havien estat avaluades i considerades per l'òrgan de contractació a l'hora de resoldre l'adjudicació dels diferents lots.