L'exprimer ministre francès Manuel Valls va admetre que estudia presentar-se com a candidat a l'alcaldia de Barcelona per Ciutadans a les eleccions municipals de l'any vinent. «M'ho pensaré», va respondre Valls en ser preguntat a Los Desayunos de TVE sobre si serà candidat a l'Ajuntament de Barcelona pel partit liderat per Albert Rivera. Valls, que va néixer a la capital catalana, ha fet en els darrers dies nombroses declaracions sobre el conflicte a Catalunya, que, segons el seu parer, ha de trobar una solució política perquè la separatista «no és possible».

Per part seva, Rivera va confirmar que ha ofert a l'exprimer ministre socialista ser el candidat de la formació per Barcelona a les properes eleccions municipals. El líder de Ciutadans va defensar que volem «obrir les portes al talent» i va afegir que un «demòcrata convençut, amic d'Espanya i que ha defensat els valors en plena crisi del separatisme a Catalunya» és bo que hi sigui. Tot i això, va recordar que la formació celebrarà un procés de primàries per escollir el candidat, procés que va assegurar que respecta. «Si Barcelona tingués un alcalde com Valls seria millor que amb una alcaldessa com Colau. Espero que això es pugui concretar, però de moment és només una porta oberta», va explicar.

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, va atribuir l'acostament de Valls a Ciutadans al fet que «els temps canvien» i li va desitjar el millor en l'aspecte «personal». Sánchez, que va mantenir una relació especialment bona amb Manuel Valls quan aquest era primer ministre, va assenyalar que fa «molt temps» que va decidir abandonar el Partit Socialista de França (PS) i que «ell mateix escriu la seva història».

El secretari general de Podem Catalunya, Xavier Domènech, va assegurar que la posició de l'exprimer ministre de França constata que «no coneix, ni li preocupa ni té cap projecte» per a Barcelona.