Els Mossos d'Esquadra han detingut un presumpte estafador multireincident acusat d'apropiar-se de més de 6.000 euros amb la targeta de crèdit de cinc persones, a les quals enganyava mitjançant el mètode conegut com a «llaç libanès».

Segons ha informat la policia catalana, el detingut, de 44 anys i que està acusat d'un delicte continuat d'estafa bancària, compta amb 28 antecedents per fets similars comesos entre els anys 2013 i 2018.

La policia catalana acusa el detingut d'haver-se quedat amb la targeta de crèdit de cinc persones, amb les que va realitzar presumptament 52 moviments bancaris, principalment reintegraments en caixers automàtics.

El detingut estafava les víctimes mitjançant el mètode conegut com a «llaç libanès». Aquest mètode consisteix a col·locar un dispositiu al caixer automàtic perquè es quedessin encallades les targetes de crèdit.

L'estafador s'ofereix posteriorment a ajudar les víctimes a extreure la tarjeta, simulant que havia passat per una situació similar. Després aprofita la situació de confiança que es genera per demanar que li donin el número de PIN.

D'aquesta forma, el suposat estafador tornava posteriorment al caixer automàtic i es quedava amb la targeta de crèdit de la víctima, retirant de la ranura el dispositiu que l'havia deixat atrapada.