L'Ajuntament de Riudellots de la Selva ha arribat a un principi d'acord amb els representants de l'empresa Hotel Aeroport, de la cadena Sallés Hotels, per tal d'iniciar els tràmits per a la seva legalitzaciçó. Segons l'alcaldessa, Montserrat Roura (CiU), "hem establert alguns contactes i l'empresa va aportant documentació, però encara no és la suficient".

Roura ha explicat que la situació de l'esmentat hotel, "era irregular, atès que no tenia ni certificació d'obertura i mai no havia demanat llicència d'obres". Per aquest motiu, segons ha pogut saber Diari de Girona, des de començaments del passat estiu la corporació local va anar multant l'establiment amb una sanció mitjana de 3.000 euros setmanals. Aquest extrem el va confirmar l'alcaldessa, precisant que "se'ls va enviar diversos avisos i, posteriorment, una ordre de tancament, que no es va fer efectiva".

L'Ajuntament no ha ordenat el tancament de l'establiment hoteler "perquè la setmana passada els responsables de l'hotel es van comprometre a presentar la documentació necessària per a legalitzar l'establiment", apunta Montserrat Roura.

Entre la documentació sol·licitada per l'Ajuntament hi figura el projecte constructiu, la llicència d'obres, així com els permisos del Ministeri de Foment que li són necessaris, en trobar-se l'hotel dins de l'àrea d'influència de la carretera Nacional-II, ja desdoblada en el tram de Riudellots i, per tant, A-2. "Hem arribat a un acord perquè vagi presentant la documentació dins d'uns terminis", diu Roura. L'hotel Aeroport pertany al grup Sallés Hotels, que també gestiona, entre altres, el Mas Tapioles, a Santa Cristina d'Aro, i el Cala del Pi, de Platja d'Aro. El de Riudellots ocupa les instal·lacions que anteriorment havien acollit un geriàtric, que van iniciar la seva conversió en hotel a l'inici del 2007. L'hotel Aeroport va entrar en funcionament a l'estiu, amb 95 habitacions de "gran confort". La seva proximitat amb l'aeroport Girona-Costa Brava fa que els principals clients d'aquest establiment siguin els viatgers que arriben i surten de Vilobí amb vols de baix cost.