L'Audiència de Girona va escollir ahir els nou membres del tribunal popular que, durant les properes dues setmanes, s'encarregaran de jutjar els processats per la mort de l'empresari alemany Helmut Diekmann a Lloret de Mar l'any 2004. A la banqueta dels acusats s'hi asseuen cinc persones -dues dones i tres homes- per a qui es demanen penes per assassinat, robatori amb violència i encobriment. El crim va tenir lloc la matinada del 28 de desembre, i la víctima va rebre més de quaranta ganivetades. El Ministeri Fiscal demana penes de 16 i 17 anys per a les dues dones, a qui considera autores materials del crim.

El jurat popular l'integren sis dones i tres homes i està previst que el judici s'allargui fins el proper 18 de novembre. El fet que calguin intèrprets per traduir les declaracions d'alguns dels protagonistes alentirà molt la marxa del procés. Més d'una vuitantena de testimonis i pèrits passaran per l'Audiència per prestar declaració.

Ahir, el jurat, juntament amb els acusats i la comitiva judicial, van visitar la casa on es va cometre el crim. Avui començaran a sentir les primeres declaracions.