El Parc Animal de Sobrestany podria reobrir les seves portes al públic, malgrat que el Departament de Medi Ambient li ha requerit un pla de gestió. El propietari de la instal·lació, que es troba clausurada des de mitjans mes de març, Alfons de Robert, ha explicat que el mes de juny els agents rurals van fer una inspecció hi van trobar en bon estat els animals que hi ha. Des d'aleshores, ha comentat De Robert, espera que l'Ajuntament de Torroella de Montgrí prengui la decisió de desprecintar el Parc, cosa que implicaria recuperar la llicència d'activitat, que també va lligat a la recuperació la inscripció en el registre de nuclis zoològics de Catalunya.

El propietari de la instal·lació ha explicat que ha fet diferents modificacios a les instal·lacions i ha donat sortida a diferents animals. Així, diu que ha actualitzat el Parc animal.

El fet és que si el Parc compleix amb la normativa que exigeix el Departament de Medi Ambient per tornar a ser en el registre de nuclis zoològic, l'administració no li pot negar, cosa que podria comportar la recuperació de la llicència municipal d'activitat.

La retirada del registre de nuclis zoològics de Catalunya es va efectuar el desembre de l'any passat, quan Medi Ambient va al·legar que les condicions del Parc eren dolentes. Arran d'això, l'Ajuntament li va retirar la llicència.