La Montserrat, que era l'encarregada de la botiga de roba Lipstick del centre comercial Cel Obert, va tancar la botiga a les nou i es va dirigir al pàrquing on habitualment hi tenia el cotxe. Allí, va ser assaltada per un individu que li va ventar més de mitja dotzena de punyalades. Segons l'opinió dels botiguers, la manca de llum i vigilància a l'aparcament va afavorir que es produís aquesta desgràcia.

'Sí, el cotxe el tenia aparcat allà al Casal, a cinc minuts d'aquí. Un aparcament que han fet nou de fa mig any', ha comentat l'Esther, dependenta d'una de les botigues veïnes del centre comercial Cel Obert. 'Es veu que no hi ha quasi llum, com a la majoria d'aparcaments que hi ha el poble, i es tracta d'un amagatall molt bo, la veritat', ha continuat l'Esther, que ha explicat que quan ella va tancar la botiga, pels volts de dos quarts de nou del vespre, 'la Montserrat encara estava dintre Lipstick, perquè sempre es queda fins més tard per acabar d'enllestir coses'. Tot i això, l'Esther no recorda que veiés res estrany en l'actitud ni el comportament de la Montserrat.

Tres dies de dol

'No s'entèn el que ha passat', ha puntualitzat. 'Era una dona molt maca. Treballava amb dos noies més i la coneixia tot el poble, ja que feia més de dotze anys que regentava aquesta botiga', ha comentat el dependent d'una sabateria situada davant per davant de Lipstick. Entre la majoria de comerciants i botiguers s'ha fet córrer la veu de la necessitat de manifestar-se en memòria de la Montserrat. De fet, està prevista una tancada general dels establiments de Palafrugell de cinc a sis de la tarda en senyal de dol i una concentració silenciosa a la plaça Nova, convocada per l'Agrupació de Comerciants de Palafrugell (ACOPA). A banda, l'Ajuntament de la població ha decretat tres dies de dol oficial en record de la botiguera assassinada.

'Com podeu imaginar, el despertar d'avui ha estat d'aquells que no voldries tenir mai', ha comentat l'alcalde, Lluís Medir. 'La consternació és palesa a tota la població', ha afegit Medir, que considera que aquesta mort violenta s'ha sentit de manera especial 'donades les característiques de la víctima, molt coneguda i apreciada a la vila'. 'És el moment de deixar treballar a la policia i nosaltres estem a l'espera dels resultats de la investigació, que ha de permetre perfilar hipòtesis i estrenyer el cercle que permeti la detenció del culpable', ha reflexionat Medir en veu alta.

De fet, aquest matí la policia ja ha aconseguit trobar la bossa de mà de la víctima, que ha estat llençada en un antic safareig públic situat al carrer Ample, a menys de dos-cents metres de l'aparcament del Casal.

Paral·lelament, l'alcalde ha volgut desmentir que l'aparcament del Casal sigui especialment perillós i mal il·luminat, com bé han criticat diversos veïns i comerciants. 'El lloc on han passat els fets és un aparcament públic, gratuït, cèntric i il·luminat correctament', ha enumerat Medir. 'Òbviament, si alguna persona deixa el cotxe tota la nit i el va a recollir a les tres o les quatre de la matinada tindrà la sensació de soledat', ha reconegut l'alcalde. 'Però a les nou del vespre, que és un quan varen passar els fets, no passa això. És una hora en què tanquen els comerços i en la qual encara retiren els últims clients', ha assenyalat l'alcalde.

'I és que aquest no és un espai que estigui especialment solitari i ho demostra el fet que una persona veiés a la víctima just després de l'atac', ha finalitzat Medir.