L'Ajuntament de Palafrugell ha exigit a l'empresa encarregada de dur a terme de les obres de construcció de l'aparcament de l'estació d'autobusos que finalitzi de manera immediata i urgent el projecte adjudicat que hauria d'haver acabat el passat 4 d'octubre. El regidor d'Obres Públiques, Antoni Rocafull, va explicar que se sancionarà amb 20 euros per dia de retard atès que durant els dos mesos de termini per a la seva execució, s'ha hagut de reclamar a l'empresa en diverses ocasions que no s'abandonessin els treballs.

"Vam contractar Salvador Serra, perquè a banda de guanyar el concurs públic teníem bones referències, però és evident que a partir d'ara amb aquests precedents la nostra opinió serà totalment oposada", va sincerar-se Rocafull mentre explicava les diverses peticions que han hagut de fer a l'empresa perquè treballés en l'execució de l'obra. Segons el regidor, al cap de dos dies d'haver començat les obres van plegar perquè tenien gent de vacances i van estar-se uns 15 dies sense aparèixer per l'obra, de manera que només van avançar els treballs durant l'última setmana d'agost tot i que ho van fer "amb molt poc personal". Ara bé, al setembre es van trobar amb noves aturades i recentment no hi ha ningú treballant des del 7 de novembre. Va ser precisament el divendres 7 de novembre quan l'Ajuntament els va fer el requeriment perquè acabessin de manera "urgent", però de moment no hi ha anat ningú.

El regidor d'Obres Públiques va argumentar que va ser aquesta empresa la que va oferir unes millors condicions en l'execució de les obres. En aquest sentit, Rocafull va destacar que Salvador Serra havia reduït en un mes el termini de finalització dels treballs a l'aparcament, "ja que nosaltres teníem previst tres mesos, mentre que ells van ofertar-ne dos".

Asfaltatge improcedent

Per altra banda, Rocafull també va explicar que la inoperativitat no ha estat l'únic incompliment que ha dut a terme l'empresa adjudicada. "Els últims dies de pluja se'ls va ordenar que no asfaltessin perquè en haver-hi el terra moll hi pot haver problemes posteriors, però ells van asfaltar igualment" va relatar el regidor palafrugellenc. Ell mateix va explicar que si es procedeix a l'asfaltatge en aquestes situacions es pot donar el cas que l'acabat del paviment no quedi prou dur i compacte un cop sec i que, com a conseqüència pugui arribar a aixecar-se. Per tal de subsanar els possibles desperfectes l'Ajuntament ja ha realitzat els assajos pertinents que reveleran si hi haurà alguna alteració o no. "Dimecres 5 l'arquitecte va desplaçar-se a la parcel·la", va concretar Rocafull i va afegir que ara només falta esperar els resultats que confirmaran si s'ha de retirar l'asfaltatge actual i fer-lo de nou.

Per tots aquests motius, i cansats d'anar al darrere de l'empresa perquè es comprometi a complir amb el pactat l'Ajuntament la sancionarà amb 20,40 euros diaris per dia de retard. Rocafull va explicar que tot i que no hi hagués cap calendari previst per obrir l'aparcament, aquest retard suposa que hi haurà 94 places d'aparcament possibles a la localitat que no es podran fer servir, i que caldria tenir-les llestes "com abans millor".