Els esportistes Rafa Nadal, Bojan Krkic, Iván de la Peña, Raúl González, Iker Casillas, Pau Gasol i Fernando Alonso; la ministra de Defensa Carme Chacón i la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega; a més del president electe dels Estats Units, Barack Obama, i els polítics internacionals que han participat en la cimera del G-20 a Washington com Nicolas Sarkozy, Angela Merkel, Vladimir Putin o Silvio Berlusconi que ja tenen el seu caganer per Nadal.

La família Alós-Pla de Torroella de Montgrí va presentar ahir una trentena de figures noves que faran les delícies dels col·leccionistes i que aquestes festes s'integraran al pessebre de moltes llars.

"Enguany, a través de la web caganer.com ens han sol·licitat moltes figures noves", va justificar Sergi Alós davant l'allau de novetats confeccionades per aquest 2008. "Des de Veneçuela, Brasil, Argentina ens han demanat el seu president. I la gent que ve aquí de vacances coneix aquesta tradició del caganer i també se'l vol emportar a casa seva", va afegir. Per tot plegat, el president del Brasil, Lula da Silva; la presidenta d'Argentina, Cristina Kirchner; i els líders de Bolívia i Veneçuela, Evo Morales i Hugo Chávez, respectivament, també compten a partir d'ara amb el seu caganer particular.

Igualment, s'incorporen noves figures de caganers com de l'Ertzaintza, la Policia Municipal, l'escombriaire -ironitzant així amb el conflicte d'aquest estiu a la població amb el servei de recollida d'escombraries-, la cantant Carla Bruni, esposa del president francès, el jugador de rugbi, Bart Simpson i els personatges dels Barrufets, que aquest any celebren el seu 50è aniversari. No obstant això, la figura de caganer que aquest 2008 es preveu que sigui èxit de vendes serà la del nou president dels Estats Units, Barack Obama. La col·lecció es pot consultar a la pàgina web www.caganer.com, amb la possibilitat d'adquirir les figures en línia.