Els Mossos d'Esquadra de l'àrea bàsica policial (ABP) del Ripollès van detenir el 19 de novembre a Sant Joan de les Abadesses dos veïns d'aquest municipi acusats d'entrar a robar a una casa d'una urbanització. La detenció la va facilitar un agent de la Policia Municipal de Palafrugell que hi passava un dia lliure i va advertir de la presència dels sospitosos a la zona residencial. Els detinguts són dos homes, Ivane G., de 33 anys i nacionalitat georgiana, i Anatolie S., de 22 anys i originari de Moldàvia. Se'ls imputa un delicte de robatori amb força i van entrar a presó després de declarar.

La detenció va ser possible gràcies a la col·laboració d'un agent de la policia local de Palafrugell que estava fora de servei i que el dia 19, al matí, va avisar els Mossos que tres homes amb una actitud sospitosa rondaven per una urbanització de Sant Joan de les Abadesses i que podrien estar vinculats amb el robatori que dies enrere havia patit un domicili d'aquell ?veïnat. L'agent va seguir els tres individus -sobretot dos d'ells- ja que el tercer se'n va separar.

Els Mossos van estar a l'aguait dels moviments dels dos individus, que van entrar i sortir del pis on viuen i van voltar per Sant Joan fins que se'ls va interceptar quan es dirigien, novament, cap al seu pis. Un cop identificats, els dos homes van quedar detinguts. Les gestions posteriors van confirmar els indicis que els convertien en dues de les tres persones que, el dia 14 al matí, haurien robat en una casa de Sant Joan: mentre un dels membres del grup es va quedar en una cantonada, vigilant, els altres dos van accedir a la casa saltant una tanca i a través del jardí.