El diputat de CiU al Parlament Eudald Casadesús ha presentat un plec de preguntes relacionades amb l'aplicació del Programa de descentralització del Departament d'Educació a la Garrotxa i el Ripollès. El diputat demana, entre altres qüestions, que el Govern expliqui els canvis que l'aplicació d'aquest programa provocarà en l'organització dels serveis del Departament en aquestes dues comarques.

Com es recordarà, el Govern va aprovar el juliol de l'any passat la creació del Programa de descentralització del Departament d'Educació amb l'objectiu de dinamitzar l'organització i gestió del Departament a través de la reorganització territorial, la transferència de competències dels serveis centrals als serveis territorials i la corresponsabilització dels municipis amb el Departament. La Garrotxa i el Ripollès són les dues comarques gironines que participen d'aquest projecte experimental que Educació ha posat en marxa aquest curs.

El diputat Casadesús demana al Govern que expliqui també les funcions i competències del director del projecte en aquestes dues comarques, així com el perfil professional que es demanava per tal de ser escollit director del programa a les dues comarques gironines on s'ha posat en marxa.