L´Ajuntament de Castell-Platja

d´Aro va demanar a la Unió Eu-

ropea, en el seu dia, una subvenció de 456.924,43 euros per poder fer front a l´inici de les obres del que serà, dins d´uns temps, el parc Central, l´import del qual -amb les posteriors millores-, podria sobrepassar els cent milions d´euros que s´hauran d´invertir en uns quants anys.

Actualment -segons ha pogut

saber Diari de Girona-, el pro-

jecte del parc Central de la vila, que ja està molt avançat, podria comptar, segurament, amb diverses subvencions, atès que es reconstrueixen unes zones humides ja desaparegudes, però que amb el llac artificial han tornat a ser una realitat. Aquestes quantitats serien atorgades en una línia d´ajudes per als parcs ecològics.

Zona singular

L´any 2001, l´Ajuntament de Castell-Platja d´Aro va explicar que aquestava pendent de diverses subvencions que serien possibles si es catalogava el parc com a «zona singular». També l´Ajuntament tenia previst per aquell any una partida d´1.502.530 euros en el pressupost ordinari, que es van fer servir per a obres i expropiacions

L´Ajuntament de Castell-Platja d´Aro va presentar a finals de mes de gener de 2001 el projecte del que havia de ser el futur parc Central amb una superfície de 230.000 m2, dels quals uns 150.000 m2 serian destinats a un gran llac artificial, arbrat, jardineria i camins ecològics. El cost del llac era de 3.606.072 euros i ara s´ha passat a deu milions. Les obres del parc en general estan molt avançades, amb el traçat dels vials ja definit i les infraestructures gairebé enllestides. Amb aquest estany artificial ja en funcionament s´ha fet un gran pas endavant.