El secretari de Rupià, Isidre Llucià, tan qüestionat pel grup de l'oposició com defensat per l'equip de govern, ha presentat la renúncia al càrrec i serà substituït per l'ajudant que tenia actualment. Així, les citades visions contraposades entre els dos partits de l'Ajuntament sobre la figura del sectretari també es traslladen als motius pels quals: l'alcalde, Jordi Dalmases (Entesa Ciutadana per Rupià), assegura que és una sortida pactada que estava condicionada a l fet que el successor -l'ajudant que ha tingut durant aquest any- "agafés el ritme" del funcionament de l'Ajuntament de Rupià. En canvi, Narcís Solés, del GIR, sospita que la renúncia té més a veure amb les denúncies que ell va fer sobre la feina que desenvolupava Llucià, com que li havia dit que havien concedit una llicència d'obres de paraula.

Així, des d'aquest mes d'abril, l'ajudant de Llucià s'ha convertit en nou secretari-interventor del consistori de Rupià, i ja és el tercer. El mandat el va començar un secretari-interventor nou, Ferran Teixidó, que va ser nomenat com a interí en un dels primers decrets de l'alcalde d'aleshores, Moisès Ferran -com en secretaris, l'alcaldia també ha passat per tres mans dins del sistema de rotació de l'Entesa; primer va ser-ho Ferran; després Àlvar Llauradó, que hi va renunciar prematurament; cosa que va motivar que Dalmases passés a presidir l'alcaldia-.

Teixidó, però, va plegar a mitjan octubre passat i el va substituir Llucià. L'equip de govern li va donar un ajudant que a principis d'aquest mes ha assumit les funcions de Llucià. Dalmases va firmar el decret acceptant la renúncia de Llucià i nomenant el seu ajudant com a substitut. El decret recull que Llucià feia "una col·laboració puntual d'urgència", cosa que ratifica Dalmases. Ahir va explicar que havia vingut per tapar el forat que havia deixat Teixidó i que ja havia explicat a Solés en un ple que la contractació de l'ajudant tenia l'objectiu d'acabar amb un únic secretari. Tot i això, va assegurar que Llucià encara acudeix a l'Ajuntament.

Diferent versió del GIR

Solés, però, ho vincula amb la moció que van presentar al ple del 31 de març perquè és despedís a Llucià ja que la renuncia es va acceptar tres dies després. El GIR va presentar la moció perquè els seus regidors asseguraven que el secretari els havia dit que permetien unes obres sense que encara tinguessin el document de la llicència. El GIR també li ha retret que no reflectia intervencions seves en els plens, un problema que denuncien que també els passava amb Teixidó.