En el darrer ple de Blanes, a l'apartat de precs i preguntes, que és l'espai on qualsevol persona que estigui dins de la sala de públic present, pot formular una consulta, pregunta o queixa, relacionada amb el que s'ha tractat durant el ple, em varen sorprendre dues coses: una l'overbooking de públic, i l'altra el gran nombre de consultes dirigides a l'equip de govern i els regidors, tant d'àmbit privat com en nom d'associacions veïnals, sindicats, AMPAS i col·lectius de diferents caires.

Una de les intervencions que em va cridar més l'atenció va ser la pregunta amb forma de queixa i denúncia que va formular un veí, que viu pels voltants de Pinya de Rosa, alertant el públic present, que en els darrers temps havia vist i fet fotografies de diferents avions que fumigaven per sobre de la muntanya de Sant Joan i especialment el jardí Pinya de Rosa, i que aquestes estranyes fumigacions estaven perjudicant greument la salut dels blanencs i blanenques sense que ningú fes res per impedir-ho.

L'home va aportar i ensenyar proves fotogràfiques dels enigmàtics vols, però la resposta tan del consistori com del públic era que on ell veia dimonis tan sols hi havia vols d'avions comercials que en algunes ocasions tenen la ruta per sobre de Blanes, i volen baix a causa de les maniobres d'aproximació a l'aeroport de Girona per fer l'aterratge.

Una altra història de rumors i pors que corre per Blanes i que també podria estar perjudicant greument la salut de la població, és que la runa sobrant de les obres que s'han fet a la rambla Joaquim Ruyra i els carrers limítrofs, i el quitrà que ha sobrat de la pavimentació dels carrers, que durant mesos ha estat apilonat a l'explanada de la futura illa de Blanes, i que finalment s'ha fet servir per aplanar diferents camins de sorra i tota la zona de l'illa de Blanes.

Ara tenim un enorme pàrquing que separa el barri dels Pins amb el barri del Racó d'en Portes, i hi ha gent que diu que el quitrà en ser volàtil és altament cancerigen per a la gent que l'inhala. Alguns veïns angoixats volen saber si les seves vides i les dels seus ésser estimats corren perill.

Potser seran falses suposicions, sense arguments contrastats seriosament, però tan sols sentir les paraules: fumigacions d'origen desconegut, quitrà cancerigen, t'entra la por al cos.

Dos problemes més de salut, i dues preocupacions més d'àmbit local, que han de sumar-se a d'altres que apareixen normalment els mesos d'estiu: picades de medusa, insolacions, càncers de pell, indigestions per consumir aliments en mal estat, cops de calor, sorolls, aglomeració de gent i extres.

Benvinguts a la república independent de Blanes.