Una vuitantena de veïns, bàsicament de la urbanització Lloret Residencial, van tallar ahir al migdia, durant 20 minuts, la carretera C-63 -enllaça el citat municipi i Vidreres- a fi d'exigir una millora en el subministrament d'aigua i, d'aquesta manera, evitar les restriccions que, en alguns casos, arriben als cinc dies de durada. El tall de carretera, que va durar exactament vint minuts, va provocar importants retencions de trànsit en ambdós sentits de la circulació. Els conductors dels vehicles afectats van aguantar amb resignació el tall, tot i que alguns van explicitar cert malestar pel contratemps. La protesta, que es va realitzar en el xamfrà d'accés a l'urbanització (Mas Cabanyes com a referència), es tornarà a repetir, amb el mateix format, els pròxims diumenges 16, 23 i 30 d'agost.

Els manifestants, de totes les edats, portaven una primera pancarta identificadora amb el lema "Volem aigua municipal ja. No a la privada", i van cridar diverses consignes reivindicatives. Alguns d'ells portaven, per provocar soroll, ampolles de plàstic buides o llaunes que anaven picant. Tot i que en conjunt no hi va haver cap incident, alguns manifestants es van encarar amb uns motoristes i ciclistes que pretenien burlar la barrera formada al mig de la calçada.

Durant la protesta, el president de l'Entitat de Conservació Urbanística de Lloret Residencial, Rafael Furné, comentava que les deficiències en el subministrament d'aigua no eren un problema exclusiu de Lloret Residencial, sinó també d'altres urbanitzacions properes, com ara Aiguaviva Parc, Montlloret o Lloret Blau. El tall de carretera també va reunir veïns de les abans citades urbanitzacions. Un exemple fou una família de veïns d'Aiguaviva Parc amb una filla de mobilitat reduïda. Comentaven que, en arribar per passar el període de vacances, la pressió de l'aigua que sortia era inexistent. "Ni un rajolí", ens explicava gràficament la mare.

Furné explicava que el problema de subministrament de l'aigua és a causa de l'orografia -els citats nuclis residencials són situats a la muntanya- i els conseqüents problemes tècnics per distribuir-la homogèniament per tots els habitatges. "Les bombes no tenen la força suficient per impulsar-la fins a les cases d'aquí", argumentava el president. La solució que demanen els veïns afectats és la connexió a la xarxa d'abastament d'aigua municipal. En aquest sentit, Furné va recalcar que "estem cansats de paraules i d'esperar que s'arregli", perquè "la companyia Rec Madral no pot garantir l'aigua amb la xarxa que hi ha".

Govern local

El president de l'Entitat de Conservació Urbanística també va aprofitar l'ocasió per criticar la postura de l'Ajuntament de Lloret davant la problemàtica de serveis bàsics a les urbanitzacions que van ser executades durant un període molt determinat. Furné va posar l'exemple de la pujada de l'IBI per reclamar una millora. "Nosaltres també som lloretencs i volem gaudir dels mateixos serveis que la resta del municipi", va expressar. Això significa, segons divulgava, que el govern local adeqüi serveis de la urbanització com ara l'enllumenat, la neteja o l'asfaltatge de carrers; en alguns punts, com s'observava ahir, amb rellevants deficiències. Furné recordava que els estatuts indiquen que han de passar cinc anys perquè l'Ajuntament recepcioni la urbanització. Ara n'han passat quatre. Segons va dir el president, l'Ajuntament, però, no l'assumirà fins que no s'hagin reparat deficiències i completat obres (l'adequació de l'enllumenat costa uns 400.000 euros), les quals haurien de ser abonades pel promotor.