L'Ajuntament de Banyoles eliminarà els gavians que sobrevolen la població amb l'ús de falcons. Aquest sistema es començarà a utilitzar a partir d'aquesta tardor amb la intenció que l'any que ve es pugui tenir la implicació també del Consell Comarcal de la Garrotxa i el Departament de Medi Ambient. L'ús dels falcons es farà en un dels principals punts de concentració d'aquestes aus, l'abocador de Puigpalter.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, va anunciar en el darrer ple municipal, segons recull Ràdio Banyoles, que l'Ajuntament segueix amb la intenció de posar a la pràctica aquest sistema, del qual es va començar a parlar a finals de l'any passat quan es van anunciar negociacions per fer servir els falcons. A més del Consell Comarcal del Pla de l'Estany i Medi Ambient, també hi havia implicat el Consell Comarcal de la Garrotxa, ja que gavians de Banyoles s'alimenten a l'abocador de Beuda.

Una partida de 10.000 euros

La voluntat de l'Ajuntament és que aquesta tardor ja es pugui disposar de les aus rapinyaires i, l'any que ve, tancar el conveni de col·laboració amb el Consell de la Garrotxa i Medi Ambient. La previsió, segons recull l'emissora de ràdio, és destinar durant aquest any una partida de 10.000 euros, dels 60.000 que costaria anualment aquesta actuació.