Els vents de circulació paral·lela a la costa i els temporals del passat hivern contribueixen a reduir la presència de meduses a les platges catalanes, cosa que suposa que els casos de picades hagin descendit un 45,5 per cent des que va començar la temporada de bany, segons la Conselleria de Medi Ambient. A les platges de les comarques gironines, la Creu Roja va atendre fins a finals de juliol 1.357 picades de medusa. Així la costa gironina es converteix en la segona amb més registres d'atencions per picades.

Encapçalant la llista hi ha les platges de la província de Barcelona, amb 1.376 assistències per picades i, just per darrere de Girona, hi ha les platges de Tarragona, amb 1.084 atencions de la Creu Roja per picada.

D'aquesta manera, les atencions que els serveis de Creu Roja han realitzat per picada de medusa a les platges catalanes fins a finals de juliol han estat 3.817, mentre que, durant el mateix període de l'any passat, es van registrar un total de 7.009 picades.

Al llarg de tota la temporada de bany del 2008, els operaris de la Creu Roja, que presten servei de prevenció, salvament, vigilància i socorrisme, van atendre 16.000 persones, xifra que, en cas de seguir aquesta tendència a la baixa, disminuirà aquest any.

Sensació de calor elevada

D'altra banda, ahir es va viure una nova jornada amb intensa calor a les comarques gironines. Segons les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya, la temperatura més elevada de la província de Girona es va registrar a Anglès, amb 35,3 graus centígrads, a la comarca de la Selva. A continuació dels més de 35 graus d'Anglès hi ha els 34,9 graus de la Bisbal de l'Empordà i els 34,1 de Girona.

La sensació de calor també es va fer present en la majoria del territori gironí. Ho demostra el fet que si a la població d'Anglès la temperatura era de 35 graus centígrads i la humitat era de 45 per cent, la sensació de xafogor era de 45 graus, deu punts més dels reals.

El mateix va passar ahir a la Bisbal de l'Empordà, on la temperatura de 34,9 graus i una humitat del 46 per cent van provocar una sensació de calor de 43 graus, nou graus centígrads més dels que van marcar les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya.

A la capital de província de Girona, els poc més de 34,1 graus centígrads i una humitat del 37 per cent van derivar en una sensació de calor de 41 graus. Una temperatura que superava en nou graus la temperatura real.