o entraré a valorar si la Casa del Poble de Blanes, estretament vinculada a ERC, és la legítima hereva de les propietats de la Cooperativa la Blandense ja que això ho han de decidir aquelles autoritats que en tenen la documentació i la responsabilitat de fer-ho.

El que sí que vull valorar són les paraules escrites en aquest diari pel senyor Narcís Serra, articulista habitual, en les quals obvia una sèrie de qüestions bàsiques que m'agradaria que coneguessin els lectors interessats.

La Blandense era una cooperativa de consum amb personalitat jurídica pròpia i de caire republicà, a la qual el règim franquista li va confiscar la seva seu del carrer Muralla de Blanes. Restablerta la democràcia, l'entitat blanenca Casa del Poble va demanar a l'Estat espanyol el retorn del seu patrimoni i també va reclamar el de la Cooperativa la Blandense. L'Estat li va retornar la seu de la Casa del Poble però no el patrimoni de la Cooperativa la Blandense.

El PSC es va assabentar que, actualment, l'Estat havia obert un procediment de subhasta per vendre la finca de la Blandense, fet que possibilita que qualsevol proposta econòmica, pública o privada, opti a la propietat d'aquesta.

Davant d'aquest fet el PSC va presentar un moció al Ple de l'Ajuntament, on es demanava la cessió de la finca a l'Ajuntament de Blanes, entenent que l'Ajuntament és l'únic que aglutina el conjunt dels interessos públics de la nostra vila.

Jo mateix, en el transcurs del debat del Ple, vaig insistir que el Grup Socialista no tenia cap inconvenient en el fet que l'Estat espanyol cedís la finca a l'entitat Casa del Poble o a aquella entitat que considerés com a legítima hereva de la Blandense, fins i tot estàvem disposats a incloure-ho en el text de la moció, fet que la portaveu d'ERC no va admetre i va preferir votar-hi en contra.

Per tant, no entenc que donant-los la possibilitat de demanar la cessió a l'entitat que en tingui el dret, el columnista-membre d'ERC- prefereix seguir fent-se la víctima, disfressar i distorsionar els fets a favor seu i acusar tothom dels seus mals.

El mateix columnista ja delata quins seran els usos que es pretenen donar a l'espai en el cas que l'assoleixi la Casa del Poble ja que segons diu textualment en l'article "Actualment l'edifici és ocupat una part per diferents entitats afins a la Casa del Poble".

La postura del PSC és clara i senzilla: que l'Estat cedeixi la finca a qui correspongui legalment i, en el cas que això no sigui possible, que la cedeixi a l'Ajuntament de Blanes i que aquest la destini a usos socials i culturals obrint-la a totes les entitats i a la població.

El PSC vol evitar que la finca es converteixi en un bloc de pisos o que vagi a parar a mans privades amb usos privatius i restrictius.