Més de quatre-centes operacions d'enlairament i aterratge es faran a l'aeroport de Girona en motiu de la finalització de les vacances d'agost, segons han informat fonts d'Aeropuertos Españoles y Navegación Aerea (Aena). Només entre dissabte al migdia i ahir diumenge a la nit, van tenir ja lloc 250 operacions, mentre que per avui, dilluns, se n'esperen 118 i per demà, dimarts, 121 moviments.

Pel que han informat fons de les diverses companyies aeroportuàries, els passatgers que de moment han passat per les instal·lacions gironines s'han acostat als 37.000, però al llarg de la resta de les jornades d'avui, dilluns, i demà, dimarts, s'espera que s'arribi a la xifra de 61.000, si es comptabilitzen els ja arribats i sortits dissabte i diumenge.

Tornada per carretera

D'altra banda, l'operació tornada de les vacances d'estiu va transcórrer ahir amb tranquilitat a les carreteres de les comarques gironines, segons el Servei Català de Trànsit (SCT).

De fet, al llarg del dia només es va registrar a les cinc de la tarda poc més d'un quilòmetre de retencions a la C-31 a l'alçada de Sant Antoni de Calonge en direcció sud, mentre la resta del dia va passar amb tranquil·litat. De cara al dia d'avui, s'espera que la resta de conductors també tornin de forma escalonada.