La secció local d'EUiA a Blanes ha rebut amb satisfacció continguda l'anunci de l'alcalde de tirar endavant un canal digital de televisió pública a la franja marítima de la comarca però es mostra crítica i preocupada.

En primer lloc, el portaveu de la formació, Joan Salmerón, critica que l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo (CiU), hagi assegurat que resulta "inviable" finançar la creació d'un canal de televisió públic amb altres municipis de la comarca com Blanes i Tossa. "Les despeses serien compartides", explica el polític.

Però les paraules de Salmerón van més enllà de la creació d'un canal de televisió i s'endinsen en la pluralitat mediàtica. Exposa el líder ecosocialista que Lloret està finançant "amb diners públics un mitjà privat com el Canal Català, que només dóna veu a Crespo". I afegeix que si Lloret subvencionés un canal públic "hauria de donar veu a tots els grups polítics", cosa que "sembla no interessar a l'alcalde lloretenc".

D'altra banda, el líder ecosocialista felicita ERC "per haver fet el pes suficient perquè el govern de Blanes rectifiqui" i aposti per la televisió pública. Assegura també que les campanyes realitzades per EUiA com la penjada de pancartes contra el tancament de la televisió i les diferents intervencions en els plens municipals, han contribuït a generar un clima de sensibilització a la població sobre aquest tema.

No obstant això, Salmerón està preocupat per la qüestió econòmica i és que el govern blanenc (CiU, PDB, PP) va subscriure un pacte amb l'Institut Català de Finançes en el qual es comprometia a reduir en 200.000 euros la seva aportació als mitjans de comunicació l'any 2010. Aquest fet és el que ha dut l'agrupació ecosocialista i els sindicats a mobilitzar-se per les sospites de tancament del mitjà municipal. A dia d'avui, TV Blanes encara emet amb analògic i no disposa de l'equip necessari que li permetria visionar-se per TDT.

EUiA ha reclamat de forma urgent que es configuri una reunió del Consell d'Administració dels Mitjans de Comunicació Municipals de Blanes per explicar els terminis d'adaptació del sistema d'emisió de la televisió local. "No volem que passat el 31 de desembre TV Blanes deixi d'emetre fins que ja sigui digital". "Només tenim tres mesos per fer la feina que s'hauria d'haver fet en un any", afegeix.

La nova revista "Proa"

El líder de la formació ecosocialista va aprofitar ahir per carregar contra el PDB després que aquesta agrupació s'hagi decidit a tornar a publicar una revista pròpia. Acusa el grup que lidera el regidor de Mitjans de Comunicació, Anselm Ramos, d'atorgar-se "mèrits que no són seus". Per exemple, posa el cas del Tour de França al seu pas per Blanes. "Per on havia de passar sinó?", es pregunta Salmerón. Així mateix, explica que el fet que Blanes sigui declarada Ciutat del Bàsquet Català 2009, no es deu al Partit Democràtic de Blanes, sinó "al Club de Bàsquet Blanes, que és qui va apostar i lluitar" per obtenir aquesta catalogació.

D'altra banda, Salmerón es pregunta irònicament "per què el PDB no ha posat el contracte d'en Meca" a la revista.