Com a mínim, una cinquantena d'ajuntaments de Catalunya donarien suport al fet que en el seu municipi se celebressin consultes sobiranistes, segons les informacions difoses pels mateixos consistoris o per entitats cíviques locals. A la demarcació de Girona es volen convocar consultes en municipis amb alcalde socialista, de CiU o republicà. A més de la capital, Girona (governada des de fa 30 anys pel PSC), sobresurten Salt (PSC) i Castell-Platja d'Aro (des de dijous amb alcaldessa socialista). A Santa Coloma de Farners, l'equip de govern municipal, format per CiU, PSC i ERC, donaria suport a una eventual consulta organitzada per una entitat. Altres municipis de Girona on es planteja organitzar una consulta són Figueres, la Jonquera, Llagostera, Blanes (amb alcalde de CiU), Cadaqués, Castelló d'Empúries, Verges i Torroella de Montgrí (ERC).

Un cas especial és el de la comarca d'Osona. "Osona Decideix" ha informat que, com a mínim, 20 municipis plantegen consultes sobiranistes, entre els quals hi ha la capital comarcal, Vic, i la seva segona ciutat més poblada, Manlleu. Vic té alcalde d'UDC i Manlleu, d'ERC. A Berga, en mans de CiU, el ple municipal va aprovar el dimecres passat donar suport a una consulta. També ho van fer aquesta setmana Castellfollit de Riubregós (municipi de 200 habitants a la comarca de l'Anoia governat per CiU) i l'Aldea (Tarragona), que té alcalde republicà. Al cinturó de Barcelona volen impulsar-se consultes a Gavà i Vilanova i la Geltrú, totes dues amb alcalde socialista. Es dóna la circumstància que el PSC de Vilanova i la Geltrú va presentar en l'últim congrés dels socialistes catalans una esmena a favor del dret de l'autodeterminació en el cas "que una majoria de catalans i catalanes ho decidís", que va ser rebutjada. Mentrestant, dijous passat, el ple del Prat de Llobregat (municipi governat des de 1979 pel PSUC i, després, ICV-EUiA) es va ha oposar a donar suport a una consulta. Ho va fer amb els vots d'ICV-EUiA, PSC i PP, l'abstenció de CiU i l'aval de l'únic regidor d'ERC. També a la província de Barcelona volen organitzar-se consultes a Caldes de Montbui i Calders (totes dues amb alcalde d'ERC). La nota de color a la província la posa un grup independentista de Gràcia, l'Escamot Francesc Derch, que vol organitzar una consulta en aquest districte de Barcelona. A la capital catalana, donarien suport a una consulta promoguda per la societat civil CiU i ERC, tot i que té poques probabilitats de prosperar perquè el PSC i PP assoleixen la majoria. ICV-EUiA encara no s'ha postulat sobre quin seria el sentit del seu vot davant d'una eventual votació.

Lleida i Tarragona

A la demarcació de Lleida, el primer municipi que va anunciar que secundaria l'exemple d'Arenys de Munt va ser Seròs, governat per ERC. També es volen convocar consultes a Lleida, Mollerussa, Balaguer i Tàrrega (quatre poblacions amb alcalde socialista) i les Borges Blanques (ERC). Igual que a l'Aldea (Tarragona), molt probablement, Montblanc, amb alcalde independent vinculat a ERC, donaria conformitat a una consulta. A Reus i Tarragona es presentaran respectives mocions, cosa que també s'estudia fer a Almoster, Torredembarra, Riudecanyes i el Vendrell.