Els treballadors de l'oficina del Ministeri de Treball de Girona es van trobar ahir al matí les oficines desvalisades per uns lladres que, a la recerca de diners en metàl·lic -una primera inspecció no va mostrar que haguessin agafat cap objecte-, van marxar amb uns 15 euros a la butxaca i deixant rere seu un desordre fenomenal a les oficines ministerials situades al número quatre del carrer Álvarez de Castro, en ple centre de Girona i a uns 200 metres de la comissaria de la Policia Municipal de Girona. Segons sembla, els lladres van accedir a les oficines pel teulat de l'edifici, al qual van accedir pels terrats dels blocs annexos.

Els lladres van accedir a les dependències per la segona planta, ja que les oficines ocupen dos pisos d'un edifici on s'allotja també la delegació gir0nina del del Servei Català del Trànsit- unes dependències que també van patir un robatori el 15 de febrer de 2008. Els lladres van esbotzar-ne la porta amb facilitat, tot i que era blindada, i després de regirar armaris i calaixos van trobar les claus de la porta de les altres oficines, a les quals van poder accedir amb tota comoditat. Després de regirar-les i rebentar els calaixos tancats amb clau, van marxar de l'edifici sortint-ne per la porta principal.

Les dependències no compten amb càmeres de seguretat però sí amb alarma, que es va instal·lar, precisament, després de l'assalt a les oficines de Trànsit. Però els lladres van desactivar el sistema i l'alarma no va sonar. Els lladres recercaven amb tota seguretat diners en metàl·lic perquè no van endur-se res del material informàtic de les oficines. Els ordinadors de taula estaven ahir intactes i els portàtils, més fàcils de furtar, no hi eren ja que el personal acostuma a endur-se'ls a casa després de la jornada laboral. Per tant, el botí aconseguit pels lladres es limita a uns 15 euros que van trobar dins el calaix i que pertanyien a una treballadora. El cost de les destrosses, per contra, pot ascendir a milers d'euros.

Els lladres es van limitar a entrar a les oficines de Treball i van passar de llarg davant de les de Trànsit, situades al tercer pis de l'edifici i que ja van patir un assalt el febrer de 2008. En aquell cas, els lladres van forçar la porta del carrer i van forçar l'entrada de l'oficina pel mètode de la palanca. En aquell cas els lladres també van menystenir el material informàtic i no es van endur res ja que a l'oficina no van trobar-hi ni un euro: tot i que s'hi cobren multes, no s'accepten pagaments en metàl·lic.