El PSC de Lloret vol ser la pedra a la sabata del govern (CiU, PP). Per això, aprofitant l'estela de la queixa contra l'Ajuntament per haver pagat 115.000 euros en ?contractes menors a l'empresa de lampisteria d'un excandidat de CiU, dilluns presentarà una moció en el ple municipal encaminada a crear un registre d'empreses proveïdores del consistori per evitar que l'Ajuntament s'acostumi a treballar amb les mateixes mercantils.

La proposta passa per ?dissenyar una eina electrònica que permeti inscriure's en tots els negocis -tant de Lloret com de fora el municipi- i actualitzar les seves dades mitjançant instàncies al registre de l'Ajuntament o bé de forma virtual. En l'esmentat registre hauran de constar les dades sobre la solvència econòmica, financera i tècnica de les societat.

L'índex d'empreses permetrà als tècnics municipals que s'encarreguen de la contractació de serveis per a l'Ajuntament disposar de forma instantània de tota la informació necessària de cadascuna de les societats que es posin al servei del consistori. També servirà perquè cada negoci -registrat de forma voluntària pel seu propietari- pugui tenir accés a la informació sobre els procediments negociats sense publicitat i els contractes menors que tingui previstos realitzar el govern. D'aquesta manera s'evitarà que ningú pugui criticar l'Ajuntament per no informar sobre els contractes públics.

Els socialistes van justificar la seva queixa pels contractes a la lampisteria Bartomeu Comas Geremias, al·legant que hi havia diversos empresaris del municipi que els havien manifestat el seu malestar per no ser convidats mai als procediments negociats i no disposar d'informació per accedir als contractes menors.

L'alcalde de la població, Xavier Crespo (CiU), ja va respondre que el problema l'havia tingut l'Ajuntament per trobar empreses que volguessin treballar per l'ens municipal durant el temps que va durar la bombolla immobiliària. Afegia que l'administració pública, en acostumar-se a pagar tard, no era una opció molt demandada i, per tant, tenia dificultats per trobar companyies disposades a realitzar serveis.

Fins i tot, l'agrupació socialista reconeix que, en haver descendit el volum de feina per culpa de la crisi econòmica actual, "els empresaris de Lloret de Mar, de qualsevol sector, estan interessats a ser contractats per l'administració local".