L'Ajuntament de Torroella de Montgrí té previst començar la setmana que ve les obres de la segona i tercera fase d'urbanització de carrers de l'Estartit, que ha tingut una intensa oposició de veïns en sentir-se agreujats respecte dels de la primera fase a causa de l'import que els tocava pagar. En el ple d'aquest dijous, l'Ajuntament va realitzar el darrer tràmit, que era la resolució de les al·legacions a les contribucions especials. De les 87 que es van presentar, només quatre van ser acceptades.

Aquestes obres afecten un tram dels carrers Eivissa i de l'Església i de l'avinguda Roma, els carrers Pintor Mascort, Església i Víctor Concas. Veïns d'aquests carrers que s'oposaven a la reurbanització van començar a moure's abans de l'estiu per intentar-les aturar, ja que sostenien que no eren necessàries i que creaven més problemes que no pas en resolien. També es queixaven del preu que els tocava pagar, que era del 90% quan van rebre els documents. En aquest sentit, l'alcalde, Josep Maria Rufí (ERC), es va comprometre a buscar les subvencions necessàries perquè finalment paguin el 55% de les obres, que, entre d'altres, han de solucionar els problemes d'aigua que genera el torrent d'en Planas. El grup de CiU, a l'oposició, va lamentar que es vulgui començar l'obra quan encara no s'ha assolit aquest compromís.

CiU també es va mostrar crític amb l'equip de govern en la modificació dels usos de la zona MA -magatzem aparador- que hi ha a la sortida de Torroella cap a Ullà. Aquesta modificació que s'impulsa per millorar aquesta zona que es troba "degradada", segons la regidora d'Urbanisme, Caterina Matas, implica una modificació d'usos en què només són compatibles els usos comercials i industrials si s'assegura el creixement dels primers i que no hi haurà nova indústria. Matas va garantir que les activitats industrials que ara hi ha "podran mantenir-se i ampliar-se".El portaveu de CiU, Joan Ribas, va posar en dubte les paraules de Matas i va demanar un estudi de les activitats implantades. En qualsevol cas, totes les parts coincideixen que el millor seria poder traslladar les activitats industrials al polígon i millorar aquesta entrada al poble.

Reclamació de l'hospital

Finalment, Ribas va posar sobre la taula un escrit del Patronat de l'hospital de Pobres i Malalts de Torroella referent a la parcel·la de l'Estartit en què s'ha de construir un CAP i una guarderia. En aquesta carta-al·legació s'exposa que després que l'Ajuntament comprés el terreny, es va incrementar l'edificabilitat permesa fins aleshores. Si fos així, l'Ajuntament, que és vocal del Patronat, hauria de fer una nova taxació del terreny.

Des de l'equip de govern, es va negar que hi hagi hagut cap increment d'edificabilitat.