El Govern de la Generalitat aprovarà avui inversions per valor de 905.000 euros en dos nous equipaments culturals a la comarca. Concretament, acordarà destinar 455.000 euros a la construcció del nou teatre municipal de Lloret de Mar, del qual s'està encarregant Proinosa i 450.000 a la rehabilitació de les Naus Ayats d'Arbúcies, on està previst ubicar-hi el Centre d'Arts Escèniques d'aquest municipi.

Les Naus Ayats, on abans es construïen autocars de l'empresa Ayats, es rehabilitaran per convertir-les en naus escèniques i en el seu conjunt s'habilitarà una caixa escènica, una sala polivalent i locals d'assaig per als músics, entre altres espais. Les dues naus disposen de prop de 2.000 metres quadrats de superfície. Ja s'ha executat una primera fase de les obres per import de 253.000 euros i hi ha una segona fase en procés de licitació. La primera fase correspon a la preparació, neteja i condicionament de les naus.

Pel que fa al nou teatre de Lloret, es tracta d'un edifici de 4.000 metres quadrats, amb una sala per a 425 persones i tres sales addicionals per a usos polivalents.

L'edifici està dissenyat com si es tractés d'una gran capsa de vidre que podrà ser utilitzat per a diversitat d'activitats culturals, així com també per a iniciatives de tipus empresarial, com convencions i conferències. Les obres de construcció del teatre inclouen també la urbanització del parc urbà de Can Xardó, on s'habilitarà un escenari de 1.225 metres quadrats per a espectacles a l'aire lliure.

D'altra banda, i per estalviar energia, la instal·lació incorpora una teulada fotovoltaica de 600 metres quadrats que es preveu que produeixi anualment 65.000 kWh d'energia.