L'equip de govern d'Arbúcies (ERC-PSC) haurà d'encarrega una auditoria externa dels comptes dels últims cinc anys de l'Ajuntament després que una moció del grup de CUPA, a l'oposició, fos aprovada per unanimitat de tot el plenari (ERC, CUPA, PSC, IA, EPA) i per tant, hagi forçat aquesta actuació. Aquesta formació municipal -CUPA- es trobava a l'equip de govern amb ERC i PSC fins al febrer d'aquest any però el va abandonar. I un dels motius de la seva marxa -que va deixar el govern en minoria- va ser el d'auditar els comptes, recordava ahir el seu cap Edmon Ribatallada.

Passats nou mesos i vist que "no s'ha fet res, des de l'oposció hem vist que podem usar altres mecanismes -la moció-". I afegeix que una auditoria "serà un exercici de salut i transparència".

En la moció de CUPA es demana que qui dugui a terme aquesta auditoria externa sigui la Generalitat i l'abans possible. Els motius que han dut a CUPA a demanar una auditoria són "per veure que ara que vénen obres importans a fer al poble saber quants diners tenim i hi han hagut", afegeix el regidor de l'oposició.

Per acabar, el portaveu de l'Entesa pel Progrés d'Arbúcies (EPA) Pere Garriga, a l'oposició, va destacar que van votar a favor de l'auditoria però que "l'Entesa mai no ha dubtat de cap càrrec electe, que de forma voluntària hagi fet cap irregularitat". En tancar edició, va ser impossible localitzar l'Alcalde Roger Zamorano (ERC).