L'Ajuntament de Lloret de Mar iniciarà aquest any vinent la remodelació del passeig marítim de la població i, amb aquesta, eliminarà les 150 places d'aparcament que té situades a la primera línia de mar. Aquesta modificació es deu al fet que el govern de Lloret (CiU-PP) vol que els vianants guanyin protagonisme en el passeig marítim i, per tant, ha decidit que només es mantindran les zones de càrrega i descàrrega per a veïns i comerciants i els aparcaments per a motos a la primera línia de mar al centre de la població.

Lloret de Mar es caracteritza per ser una població que té molt trànsit rodat durant els estius, quan hi ha la màxima ocupació hotelera, i els aparcaments que té al voltant del municipi són els que han d'esponjar els vehicles. Amb aquestes 150 places menys que fins ara ocupen la primera línia de mar, haurà d'absorbir els vehicles amb les 1.710 places públiques per a cotxes -la primera hora és gratuïta des del 15 de setembre al 15 de juny- i 176 per a busos que té. I a aquestes places, s'hi sumen els 500 aparcaments nous que s'obtindran quan el Casino Costa Brava es posi en funcionament, més les 400 places que es preveuen crear a l'antiga plaça de Braus i amb l'enderroc de l'hotel Aurora, que també alliberarà un nou espai per apacar. En total, amb tots aquests espais, Lloret comptabilitza que té més de 2.600 places.

A partir de l'any vinent, quan s'hagi remodelat el passeig marítim es veurà si aquestes són suficients per acaparar tot el volum de vehicles que volen estacionar a la població. La reducció del trànsit i la priorització dels vianants al passeig marítim es veuran materalitzats no solament amb l'eliminació de les places d'aparcament sinó també amb l'habilitació d'un carril esport al costat del mar, la supressió del doble sentit de circulació per als vehicles i la instal·lació de més terrasses als establiments de restauració que hi ha a primera línia de mar.

La remodelació del passeig s'iniciarà l'any vinent i està pressupostada en més de 200.000 euros. Mentrestant, encara queda pendent des de l'any 2000 l'ordenament de la façana marítima de la població, que encara no té permisos de la Direcció General de Costes i que, per tant, ha provocat que no es pugui dur a terme simultàniament.

Canvis a la plaça Pere Torrent

Un altre indret de Lloret de Mar que també canviarà de dalt a baix el seu aspecte en breu és la plaça Pere Torrent, situada a tocar l'avinguda Just Marlés. Segons assegura l'Ajuntament en un comunicat, per una banda encara té pendent l'acabament de les obres del nou edifici sociocultural que acollirà la seu de la biblioteca, el casal i l'escola d'adults de Lloret i per l'altra, el govern ha decidit que retirarà les estructures de ferro que hi ha a la plaça. Aquestes seran substituïdes finalment per unes fonts i la plantació de vegetació.