L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols pagarà 200.000 euros durant els pròxims quatre anys a l'empresa concessionària de la piscina coberta, SEAE SA. Segons va exposar ahir en el ple el regidor d'Hisenda, Pere Ararà, aquest import econòmic es va tancar en un acord entre l'Ajuntament i l'empresa, que al·legava que tenia pèrdues econòmiques per valor d'un milió d'euros en la gestió d'aquest equipament municipal. La sortida d'aquesta concessionària implicarà el tancament de la piscina els primers deu dies de l'any que ve i, més endavant, entre el juny i el setembre, com a màxim, per obres de reforma. De moment, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya s'encarregarà de la gestió de manera provisional per als vuit primers mesos del 2010.

En la sessió plenària es va aprovar amb els vots de l'equip de govern i Amics i l'abstenció de CiU el conveni signat amb SEAE SA per rescindir aquest contracte, que es remunta al 1999, quan l'Ajuntament li va atorgar la concessió del servei de la piscina per 25 anys. L'equipament es va posar en marxa el 2000.

Ararà, però, va exposar que el 2007, quan van accedir el govern, representants de la concessionària els van manifestar que hi havia manca de comunicació amb els anteriors governs, que perdien diners i que malgrat que havien demanat actualitzar el contracte, només s'havien apujat les tarifes. Així, d'acord amb les dades de l'empresa, havia perdut un milió d'euros, per la qual cosa l'Ajuntament va demanar una auditoria que va posar en relleu, segons Ararà, que la piscina té béns immobilitzats per valor de 398.000 euros pendents d'amortitzar, actius de 112.000 euros també pendents d'amortitzar i una inversió de l'empresa de 90.000 euros. Davant d'aquesta situació, Ararà va exposar que es va preferir negociar -hi havia una opció d'un recurs contenciós administratiu en què l'empresa reclamés un milió d'euros- i es va tancar l'acord de donar 200.000 euros a la concessionària.

El portaveu de CiU, Miquel Lobato, va responsabilitzar l'actual govern de la rescissió per "desídia i manca d'interès".