Un veí de Barcelona de 60 anys d'edat va morir ahir a la tarda en un accident de trànsit en un tram en obres de la N-II al seu pas per Caldes de Malavella. L'accident va tenir lloc cap a tres quarts de tres de la tarda, quan per causes que ahir s'investigaven un camió frigorífic i una furgoneta de treball es van envestir frontalment en el quilòmetre 697,9 d'aquest vial. El punt de l'accident queda entre l'encreuament que mena a Mallorquines i Sils i la rotonda que permet encaminar-se cap a Vidreres i Santa Coloma de Farners. O sigui, un dels trams en què les obres del desdoblament de la N-II estan aturades des de fa més d'un any i tenen senyalització precària i diverses línies pintades a terra. Es tracta de la segona víctima mortal de les carreteres gironines d'aquest any, i la primera que es cobra la N-II, la via amb més sinistralitat de Girona -també és la més transitada-.

El camió, un vehicle frigorífic que transportava carn, va xocar de cara contra la furgoneta, on viatjaven dos homes. El conductor de la furgoneta, un treballador d'una empresa barcelonina d'aïllaments acústics i instal·lació de sistemes d'investigació, va quedar atrapat dins el vehicle i quan els Bombers de la Generalitat van acoseguir extreure'l ja no es va poder fer res per la seva vida. L'altre ocupant de la furgoneta va patir un atac de nervis. El conductor del camió va resultar il·lès del xoc. El sinistre va provocar el tall de la N-II en ambdós sentits de la circulació fins a les quatre de la tarda. Després els Mossos d'Esquadra van donar pas alternatiu als vehicles en un i altre sentit i el trànsit es va restablir amb normalitat cap a dos quarts de cinc de la tarda.

A finals de desembre es va anunciar que l'Estat farà millores puntuals en aquest tram per evitar que les obres a mig emprendre facin encara més perillosa la via. Es va considerar que cal millorar el ferm, posar més llum, assenyalar millor les línies de terra i treure tot el que pugui fer despistar els conductors. Els municipis afectats clamaven per l'estat de la carretera, però de moment el més calent és a l'aigüera.