El diputat del Baix Empordà de CiU, Xavier Dilmé, ha anunciat que demà presentarà per escrit al Parlament una bateria de preguntes destinades al conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, sobre el Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter. Concretament, Dilmé vol que es concretin les partides de procedència dels 22 milions d'euros que s'han assegurat per al parc.

"El compromís del conseller és una presa de pèl i una frivolitat" va assegurar Dilmé, que considera que la promesa feta pública aquesta setmana no serà res més que una promesa. Aquestes declaracions les va fer ahir Dilmé després de parlar amb diversos alcaldes de Catalunya que li han assegurat haver vist any rere any retallats els pressupostos per als seus parcs.

És per aquest motiu que Dilmé vol que Baltasar expliqui per escrit de quines partides d'enguany sortiran aquests diners, així com els terminis i la resta de partides que se'n ressentiran a causa de la inversió que s'haurà de fer al parc.

El diputat va recordar que, tenint en compte el caràcter d'urgència amb què es vol tramitar l'aprovació definitiva del projecte, el desplegament econòmic per aquesta nova figura "hauria de començar aquest 2010", ja que, si no és així, es demostrarà que la urgència és només electoral.

Entre d'altres adjectius, Dilmé va definir de "ridícula" l'aportació neta que farà Medi Ambient al Parc Natural, ja que dels 600.000 euros anunciats de pressupost, la meitat provenen de la recaptació que la Generalitat aconsegueix de les immersions a les Medes.

Respecte a la presentació de divendres, Dilmé va afirmar que és una mostra del modus operandi del Govern, que explica quan ja està tot decidit i organitza a corre cuita.