La regidora del PSC a Banyoles Núria Carreras ocuparà l'escó de José Antonio Donaire al Parlament, després que Pepa Celaya, Pere Casellas i Miquel Palomeras hagin renunciat, per diferents motius, a entrar-hi. L'executiva del partit, que va aprovar ahir al decisió per unanimitat, considera que Carreras no només està preparada per exercir aquesta tasca, sinó que a més respon a una estratègia política del PSC, que vol augmentar la seva presència al Pla de l'Estany, on fins ara ha tingut poca representació.

Donaire, número 6 en la llista dels socialistes al Parlament, va entrar a l'hemicicle en substitució de Joan Manuel del Pozo quan aquest va incorporar-se a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. A finals de desembre, però, va anunciar que deixaria el càrrec per motius professionals, i el PSC va haver de decidir qui el substituiria.

La següent en la candidatura era la blanenca Pepa Celaya, que actualment és senadora. Segons va explicar ahir Esteve Pujol, malgrat que ella es va mostrar a disposició del partit, des del PSC es va considerar que està fent una molt bona tasca des de Madrid i que per tant valia la pena que continés exercint-la.

A continuació, la llista portava el nom de Pere Casellas. Ell mateix, però, es va encarregar ahir d'anunciar que renunciava a la proposta perquè preferia centrar el seu treball en la ciutat de Figueres, on és tinent d'alcalde gràcies a un pacte amb CiU. Des del partit s'ha respectat la seva decisió. "És una aposta molt important i, quan toqui, el PSC podrà anar amb garanties a les eleccions de Figueres i recuperar el paper històric que ha tingut a la ciutat", va indicar Pujol. Per això, va assegurar que el partit comparteix "la seva estratègia i prioritats polítiques".

Tasca a la Diputació

Descartats Celaya i Casellas, Miquel Palomeras, alcalde de Sales de Llierca (Garrotxa), era el següent nom de la llista socialista. Palomeras, però, s'encarrega de la cooperació amb els petits municipis a la Diputació de Girona, i no la volia deixar. "Ens va dir que si li ho demanàvem ho faria, però que en aquests moments està fent una tasca que li agrada molt i no la volia deixar", va explicar Pujol.

Per això, l'escollida va ser finalment Núria Carreras, número 10 a la llista. Segons Pujol, compta amb una "preparació tècnica i intel·lectual molt eficient", i per això considera que pot representar "molt dignament" els interessos dels gironins al Parlament. A més, però, serà una "aposta decidida" del PSC per aconseguir una major representació al Pla de l'Estany, una comarca on el PSC ha tingut fins ara molt poca presència. Malgrat aquesta voluntat de projecció, però, Pujol va assegurar que els socialistes encara no han debatut qui serà el candidat a l'alcaldia de Banyoles.