estat del nou centre educatiu de silsL'entrada de les instal·lacions de la guarderia amb galledes per recollir l'aigua que cau del sostre, en ocasions.Estat d'un dels plafons del sostre per on es filtra aigua, en una de les dependències de la guarderia. Un dels calefactors que es va endollar ahir al matí a causa de la fred que feia.

Els pares dels nens i nenes de 0 a 3 anys que van a la nova llar d'infants de Sils ubicada a Mallorquines asseguren que des que va obrir les portes el divendres segueixen amb problemes en les instal·lacions. I és que segons el president de l'Associació de Pares i Mares de la guarderia silenca, Daniel Gímenez, "si l'Ajuntament no fa res per solucionar-ho, podríem fer més pressió recollint firmes i ara ja no descartem informar l'oposició del que està passant". I és que segons Giménez, ahir al matí "tenien problemes de calefacció i van haver de tornar a obrir les estufes de les aules perquè a les nou del matí hi feia fred, assegura.

A part d'això, tal i com avançava la setmana passada Diari de Girona, hi ha d'altres deficiències per arreglar com "mangueres al pati que estan sense penjar i que estan a l'abast dels nens, l'aigua que surt de les aixetes és massa calenta i només calenta, les cisternes de molts vàters no funcionen, mobiliari repenjat en una paret del pati a l'abast dels nens", entre d'altres, diu el president de l'AMPA.

Malgrat aquests aspectes negatius, Giménez explica que el mes passat quan van fer la reunió amb l'Ajuntament se'ls va prometre que es farien alguns ajustaments a l'equipament escolar i que per exemple, "el tema dels esglaons que sobresortien s'hauria solucionat". Però tot i això, Giménez assegura que l'AMPA es reunirà en assemblea en un parell de dies i llavors, demanaran una reunió urgent amb el responsable d'Educació al govern de Sils (IdS) Carles Taberner per explicar-li la situació i reclamar-li millores.

"Se solucionarà tot en breu"

Des del consistori, l'Alcalde de Sils Martí Nogué (IdS) assegurava ahir que "no pot ser que hi hagi goteres, en tot cas hi ha filtracions d'aigua que se solucionaran i que ara, no és un tema tan gros com diuen perquè tampoc ha plogut" i afegia que ell no tenia constància que hi hagués cap mena de problema amb la calefacció des de divendres, que és quan es va inaugurar la nova bressola del poble i recordava que es va solucionar mitjançant calefactors elèctrics.

D'altra banda, Nogué va assegurar que el mateix dia d'obertura els Serveis Tècnics de l'Ajuntament es van posar en contacte amb la constructora d'aquest equipament educatiu i que si no s'està solucionant es farà en breu.

Les imatges que es poden veure a la part superior que il·lustren aquesta notícia fan referència a l'estat actual de la llar d'infants i van ser preses ahir, es pot veure com hi ha cubells d'aigua a l'entrada de les instal·lacions per recollir l'aigua que es desprèn dels sostres així com un dels calefactors que ahir es va posar en marxa, a primera hora del matí per escalfar el centre. I és que Giménez destaca que "posar la calefacció amb els calefactors també pot suposar un problema perquè estan a l'abast dels nens i, a més, considerem que és urgent que se solucioni tot, perquè hi hem insistit molt i no es fa res, tot està gairebé com fa un mes".

La llar d'infants de Sils es va estrenar divendres passat i actualment hi ha una cinquantena d'alumnes que formaven part del centre la Quitxalla -l'altra bressola del poble- i que s'hi han traslladat per poder descongestionar-lo. La nova guarderia però té 75 places i es preveu omplir-la en un futur amb la mainada nascuda fa poc.