El Departament d'Educació de la Generalitat va per feina i d'aquí a dues setmanes obrirà les preinscripcions d'alumnes per al curs vinent, 2010-2011. Aquest procés s'ha avançat tres setmanes respecte a l'any passat -llavors es va posar en marxa el 23 de març- a causa de la modificació del calendari escolar. Per aquest motiu, ara la preinscripció s'iniciarà el 2 de febrer.

La conselleria d'Ernest Maragall ha activat abans la maquinària per preparar el nou any escolar perquè el curs començarà més aviat de l'habitual i s'incorporaran canvis rellevants com ara la incorporació d'una nova setmana de vacances a l'hivern. Avançar l'inici de l'activitat docent i lectiva també implica enllestir abans tant les plantilles de mestres i professors com la programació.

Les primeres preinscripcions que cal formalitzar es corresponen als ensenyaments obligatoris: segon cicle d'Educació Infantil -de 3 a 6 anys-, Primària i Secundària. Aquelles persones que optin per presentar la seva sol·licitud per Internet, ho hauran d'haver fet la mitjanit del 15 de febrer -un dia abans que si ho fan de manera presencial-. Qui vulgui preinscriure's als ensenyaments de Dansa també ho haurà de fer entre el 2 i el 16 de febrer.

La preinscripció per als ensenyaments postobligatoris es ?realitzarà al maig, començant pel Batxillerat, la Formació Professional de Grau Mitjà, els Programes de qualificació professional inicial i els Ensenyaments d'Arts Plàstiques -totes elles s'hauran de formalitzar entre el 10 i el 21 de maig-; i continuant amb la FP de Grau Superior -prevista entre el 25 de maig i el 4 de juny-.

Música, Esports i Idiomes

Abans, del 19 al 30 d'abril, s'hauran de presentar les sol·licituds per cursar els ensenyaments professionals de Música. Pel que fa als esportius, cada centre haurà de fer públic el seu calendari abans del 25 de maig per al primer període i del 10 de desembre per al segon. Finalment, la preinscripció per als ensenyament d'idiomes es deixa per a l'estiu i principi de desembre, per al primer i segon període respectivament.