Els treballadors de la neteja viària de Blanes desconvocaran avui la vaga prevista per al proper mes de febrer després que el govern (CiU, PDB, PP) incorporés en el ple d'ahir una moció d'urgència en la qual accepta subrogar tota la plantilla d'escombriaires -fixes i eventuals- dins l'empresa mixta que gestionarà la recollida de brossa de Blanes, Nora SA, i que està participada pel consistori i el Consell Comarcal.

Els sindicats temien que se sacrifiquessin les places dels més de 30 empleats eventuals amb l'objectiu d'estalviar-se despeses que poguessin usar-se per eixugar el deute de la corporació amb l'actual concessionària del servei de neteja, FCC, a qui deu 11,7 milions d'euros. Les sospites es van originar al saber que Nora SA entregaria quatre milions a l'Ajuntament per aquesta qüestió.

Aquest matí, els treballadors desconvocaran la vaga al Departament de Treball de Girona. De fet, l'assessor d'UGT en aquest assumpte, Eusebio Arellano, remarca que es farà d'aquesta manera perquè consti en l'acta que aixecarà l'autoritat laboral. I és que precisament avui hi havia una reunió per mediar entre els treballadors i l'Ajuntament en cas de no haver-se arribat a un acord.

La televisió local

El ple de l'Ajuntament també va votar per unanimitat la proposta presentada per la Plataforma d'Entitats de la vila en defensa de la continuïtat de la televisió local de Blanes. L'acord insta el govern a destinar un mínim de 130.000 euros del pla Zapatero per actualitzar les instal·lacions de l'emissora. Blanes hi destinarà finalment 180.000. A banda d'això, la proposta demanava la creació de la "Comissió de la particpació ciutadana salvem TV Blanes", composada per tretze membres, sis representants del consistori, un representant del sindicat majoritari a Mitjans de Comunicació Municipals SA, dos representants d'associacions veïnals, un d'entitats socials, un altre de grups culturals i un altre de clubs esportius. El president serà l'alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU). La Generalitat ha permès a Blanes emetre en analògic fins al 9 d'abril.