La formació d'ERC al Consell Comarcal ha demanat al president de l'ens, Jordi Gironès (PSC), que consideri la possibilitat de comprar tota l'energia elèctrica que empren els diferents organismes oficials de la Selva per tal d'abaratir-ne el cost. Aquesta demanda es produeix després que l'1 de juliol del passat 2009 es liberalitzés el mercat elèctric i desapareguessin les tarifes regulades amb el consegüent augment de la competència entre companyies que abarateixen costos per captar més clients.

La forma d'adquirir l'energia seria semblant al sistema que empra el Consell Comarcal del Maresme. Els 21 ajuntaments de la Selva més el Consell Comarcal estudiarien el nombre de kilowatts que utilitzen al llarg de l'any. Se sumaria la despesa econòmica que això suposa i s'agruparien en un sol paquet tots els kilowatts que gasten les diferents administracions. Acte seguit, el Consell adquiriría un bloc energètic igual o superior al nombre de kilowatts necessaris per satisfer les necessitats de totes les administracions i el posaria a subhasta perquè les empreses privades el gestionessin, talment es tractés d'un concurs com, per exemple, els realitzats als ajuntaments per construir obra pública.

A causa del volum de kilowatts a gestionar el cost de l'energia seria més barata i, a més, el Consell Comarcal seria considerat un client preferent pel volum de negoci que suposaria i, per tant, les seves demandes s'atendrien de forma més urgent.

El gestor del Consell Comarcal del Maresme, Eladi Torres, manifesta que aquest sistema ha suposat un estalvi del 9% a les administracions maresmenques. De fet, aquest ens també ha decidit mancomunar les despeses de telefonia mòbil, Internet i material d'oficina utilitzant el mateix sistema.