La Federació Catalana de Rem

ha recollit el guant llançat per l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo (CiU), durant el ple de dilluns passat i en dos mesos li presentarà un projecte i un pressupost per crear a la vila un centre d'alt rendiment (CAR) dedicat exclusivament al rem. Amb aquest pòquer d'asos l'entitat ha decidit evitar que les paraules de Crespo es difuminin amb el temps i ha decidit acceptar el repte d'oferir-li una proposta per fer de la vila el centre català de referència d'aquesta modalitat.

L'acció no és una tronada de la federació sinó que respon a la invitació pública realitzada per Crespo en el transcurs del darrer ple on, per enuig dels remers lloretencs, el govern (CiU, PP) amb el suport d'ICV, va aprovar el nou projecte constructiu de la piscina municipal, que ja no disposarà de la sala de rem prevista inicialment malgrat que els remers de Lloret representen el 25% dels 1.300 membres federats a Catalunya.

El vicepresident de la Federació Catalana de Rem, Toni Pujol, indica que la proposta de Crespo "és bona però arriba fora de temps" en haver-se aprovat el nou projecte constructiu de la piscina sense tenir en compte les necessitats dels clubs de rem de la vila ni les alternatives que podrien buscar-se per finançar un fossat d'entrenament per a vogadors.

Al llarg d'aquest mes de febrer alguns representants de l'organització aniran a Orio, al País Basc, per visitar el club de rem Orio Arraunketa Elkartea i extreure'n idees per crear el centre d'alt rendiment a Lloret. La tria d'aquest club basc es deu al fet que és el que disposa de les millors instal·lacions d'Espanya, amb grans hangars i un embarcador, gimnàs, taller de manteniment i oficines.

El vicepresident de l'organització remera apunta que ha iniciat converses amb la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i els clubs de rem de Lloret per aconseguir el seu suport en aquesta iniciativa.

El centre d'alt rendiment

La creació d'aquestes instal·lacions comportaria que a Lloret es formessin esportistes d'elit que s'prepararien per realitzar competicions esportives d'alt nivell com, per exemple, les olimpíades o campionats internacionals. La intenció és aprofitar el gimnàs previst en el projecte de la nova piscina i construir la desitjada sala de rem. Així mateix, es potenciaria la creació de residències perquè els esportistes poguessin viure i estudiar a Lloret mentre es preparen físicament. En cas de no ser possible, es buscarien alternatives com finançar-los els lloguers de vivendes.

En el darrer ple, el GRILL va proposar que les baixes de la construcció es destinessin a cobrir les despeses que suposaria construir la sala de rem. El govern no ho va acceptar perquè les computarà com a estalvi.