La Diputació de Girona preveu que l'aeroport ofereixi entre 58 i 62 vols diaris durant aquest estiu, una xifra molt similar a la de la temporada passada (64) tot i la crisi econòmica. El seu president, Enric Vilert (ERC), considera que es tracta d'una dada molt positiva: "En un moment en què tot va enrere, mantenir-se és bo", va assenyalar ahir. Pel que fa a les dades de passatgers de 2009, que han baixat un 4,1% respecte a l'any anterior, Vilert ho atribueix a dos factors: al descens del nombre de vols xàrters que porten esquiadors i al fet que Spanair hagi deixat d'oferir els seus vols (especialment els de Madrid) des de l'aeròdrom de Vilobí. Tot i això, recorda que Girona continua ocupant la vuitena posició en el rànquing de l'Estat.

Com a reptes de futur, les institucions gironines que formen part del consorci Agi (Diputació, Generalitat i Cambra de Comerç) estan treballant per ampliar l'oferta amb noves companyies, ja que en aquests moments Ryanair en té pràcticament el monopoli. Vilert va recordar que el proper mes de març Al Andalus oferirà tres nous destins i que, malgrat que és díficil, s'intentarà portar més companyies. "S'han fet contactes amb països de l'est, però ara mateix no hi ha un conveni sobre la taula per signar", va reconèixer Vilert, que va deixar clar que Ryanair "no esgota totes les possibilitats que té l'aeroport".

D'altra banda, Vilert va reivindicar, un cop més, que es "desencalli" el traspàs de la gestió de l'aeroport a la Generalitat, i creu que, un cop això sigui efectiu, el Govern català no posarà cap impediment perquè el territori gironí pugui participar també en el seu control.