Després de més d'un mes amb dificultats per mantenir un bon nivell d'estocs, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya ha aconseguit recuperar els nivells de normalitat. L'acumulació global permet a dia d'avui una reserva per a 6 dies, tot i que en funció del tipus de sang els estocs oscil·len entre 2 i 10.

A finals de la setmana passada ja es va poder comprovar com el nivell d'estoc de sang del Banc de Sang i Teixits es mantenia en uns nivells estables de normalitat. Tot i que la recuperació ha estat lenta durant l'últim mes i mig, l'acumulació de bosses presenta dades de tranquil·litat.

La mitjana se situa a un nivell "normal" amb una provisió assegurada per a 6 dies; però les reserves, en els millors dels casos s'han situat als nivells més alts. De fet, només hi ha un sol tipus de sang, el B negatiu, que es troba amb un estoc de 2 dies, mentre que la resta oscil·la entre els 7 i els 10. Tot i això, en aquests moments no hi ha d'haver cap alerta per cap grup sanguini, ja que la compatibilitat entre ells en garanteix el seu subministrament (hi ha grups sanguinis que poden rebre sang d'altres grups).

Amb tot, i una vegada més, des del Banc de Sang s'ha volgut incidir que les donacions no s'han de concentrar mai, sinó que han de ser continuades a causa de la caducitat d'aquesta.

Un desembre inèdit

L'única vegada que els estocs van baixar a xifres inèdites va ser a mitjan desembre passat. En aquella ocasió, el responsable del Banc de Sang de Girona, Joan Profitós, va assegurar que "mai" s'havia donat una situació en què els estocs se situessin al voltant de les 4.000 i escasses bosses; una situació que, per sort, només van descriure un moment puntual.