El Govern de l'Estat ha informat la Plataforma d'Usuaris de Renfe que la companyia no apujarà preus als nous trens que fan el servei de Catalunya Exprés mentre durin les obres del TAV i, per tant, les molèsties que provoquen als viatgers. El Gabinet de la Presidència assegura en una carta que la companyia també està disposada a retornar l'import del bitllet quan els retards siguin d'entre 15 i 20 minuts.

Aquestes concessions a dues de les seves demandes més importants han sorprès la plataforma gironina, ja que ara mateix té oberta una línia de negociació amb Renfe per discutir, precisament, qüestions econòmiques. Per aquest motiu, el portaveu dels usuaris, Albert Orriols, va dir que demanaran a l'empresa ferroviària que confirmi per escrit les bones notícies que els ha donat el director del gabinet de la Presidència, José Enrique Serrano Martínez.

Aquest ha estat l'encarregat de respondre les cartes de queixa que els viatgers van enviar al president del Govern de l'Estat i a la ministra d'Economia i Hisenda. L'acció es va realitzar al novembre, emmarcada en altres campanyes de divulgació i de protesta per les deficiències de la línia de tren que connecta Portbou, Figueres, Girona i Barcelona. Albert Orriols ha fet una lectura positiva de la carta del cap de gabinet de la Presidència, que els usuaris van començar a rebre dimarts.

Ara, la Plataforma gironina espera una resposta de Renfe a la seva contraproposta a les alternatives econòmiques plantejades per la companyia. El col·lectiu d'usuaris ha repetit molts cops que rebutjarà qualsevol augment del preu fins que no millori el servei, una premissa que va reiterar la setmana passada tot commemorant el seu primer aniversari.

En el seu escrit als usuaris, José Enrique Serrano situa en 1 hora i mitja el temps del viatge actual de Girona a Barcelona i prop de 2 des de Figueres. Tot seguit, el cap de gabinet de la Presidència destaca l'entrada en funcionament dels nous trens de Mitjana Distància, que a l'estiu no es va suprimir cap tren, que s'ha atès la petició dels usuaris perquè el primer tren que surt de Figueres arribi a Barcelona abans de les 8 del matí, s'han reforçat els combois al cap de setmana i allargat la validesa dels abonaments de 10 viatges. Orriols ha reconegut la concessió d'aquestes millores, com també que en els darrers dies s'ha resolt el problema del fred en els primers trens de la jornada.