L'estació de tren de Riudellots de la Selva té des de fa poc temps càmeres de videovigilància, el motiu principal de la seva instal·lació és que es vol frenar el vandalisme que ha tingut des de fa anys aquest edifici de la població, tancat al públic i on ni es venen bitllets.

La col·locació de les càmeres és una iniciativa que prové del mateix Ajuntament i que va traslladar-ho a Adif (Administrador d'Infraestructures Ferroviàries), encarregada de reformar i cuidar l'exterior de les instal·lacions ferroviàries, després que es realitzessin actes vandàlics els darrers mesos en aquest edifici, sobretot pintant amb grafits a la façana.

Segons l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura (CiU), hi ha hagut episodis de vandalisme constantment en aquesta zona del municipi "moltes pintades i llavors es repinta la paret i en tornen a fer" i que sobretot es focalitzen en grafits a les parets de l'edifici de l'estació ferroviària, que fa un temps presentava un estat lamentable.

Es dóna el cas a més que tot i haver-se instal·lat les càmeres de vigilància, ressalta Roura, s'ha hagut de repintar de nou la façana on Adif ja havia actuat arranjant-la fruit del conveni que van signar entre l'Ajuntament i aquest ens ferroviari.

Roura desconeix si les càmeres ja han donat els seus resultats enxampant algun vàndal perquè la seva motorització i vigilància "la porten des d'Adif".

Aquesta a més afegeix que en d'altres casos de vandalisme que han ocorregut al municipi, ha estat complicat enxampar els joves que ho duien a terme perquè "ho fan tapats amb una caputxa de la camiseta i que, per tant, és impossible identificar-los, ja que es coneixen els paranys" per exemple, les càmeres de videovigliància a l'estació de tren. Tot i això, l'alcaldessa de Riudellots es mostra esperançada que aquests episodis acabin i que l'estació llueixi amb la nova façana.

Adequació de l'estació

Aquests darrers mesos, l'estació de Riudellots de la Selva tot i els actes vandàlics, ha viscut una neteja de cara i en un futur veurà a més incrementats els serveis perquè fins ara, ni s'hi poden comprar els bitllets. Entre les millores que s'hi han realitzat a part d'adequar la façana que poc ha durat ja que tot i haver-se instal·lat "la marquesina de material dur i tot net, els vàndals van fer-hi grafits", com es pot veure en la imatge superior.

L'estació de tren de Riudellots de la Selva dóna servei bàsicament al gran polígon industrial que té aquesta població per la seva proximitat, i és una parada on només s'aturen els combois regionals.

La reforma que es duu a terme a l'estació també comprèn millores a l'interior d'aquest edifici, de fet s'hi preveu instal·lar un punt d'informació sobre el municipi així com també, que s'hi puguin vendre bitllets.