La Vall de Camprodon disposarà d'un parc d'animals dels Pirineus el 28 de març. Serà l'únic parc d'aquestes característiques a Catalunya. L'acció compta amb el vistiplau dels ajuntaments de la Vall i del Consell Comarcal del Ripollès. L'entitat impulsora Patrimonial Solsa SL ha adaptat per al parc 12 hectàrees al paratge de les Bernedes al terme municipal de Molló. El nou atractiu turístic duu el nom de Molló Parc. El president de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon , Josep Coma, ha definit el projecte com una activitat econòmica destinada a generar vida. "Arriba en un moment molt necessari a causa de la crisi econòmica", ha apuntat.

Molló Parc consisteix en un itinerari d'unes 2 hores de durada. En aquest camí, el visitant s'endinsa en un bosc habitat per animals visibles. Segons ha explicat el propietari del parc, Antoni Soler, en una primera part el visitant podrà contemplar animals domèstics en llibertat. "Gallines, conills, ovelles ripolleses i ases", ha explicat. Tot seguit, l'itinerari abasta els punts on hi han els cérvols, els muflons, els óssos, les marmotes i altres espècies salvatges.

Soler ha puntualitzat que els óssos disposen d'un espai de 3.500 metres quadrats, on poden ser contemplats sense perill per les persones. "Els pots veure a 4 metres de distància en les seves actituds naturals", ha indicat.

El propietari del parc ha explicat que tots els animals estan registrats i tenen totes les garanties sanitàres, Soler ha explicat que els óssos provenen de França.

L'arribada al parc és a través de l'accés nord a Molló, a la C-38. En aquest punt hi ha aparcaments. El parc ofereix espais per a picnic, cafeteria i allotjament.

El propietari ha explicat que la idea li va sorgir a partir de l'explotació d'una casa de turisme rural. "Teníem animals domèstics en llibertat i la pròpia gent del poble em demanava per venir-los a veure", ha explicat. Per aquest motiu, Antoni Soler va decidir destinar 72 hectàrees de bosc propi, amb el pas d'un riu, a fer una parc animal. La tramitació del projecte ha durat 4 anys. Soler confia que la seva idea li serveixi a ell i serveixi també de revulsiu turístic al Ripollès, la Garrotxa i el Pla de l'Estany. "Els animals són en si mateixos un gran focus d'atenció", ha dit. Soler ha apuntat que encara disposa d'hectàrees per ampliar el parc. "La previsió és la d'incorporar novetats cada any", ha apuntat. Així, el propietari ha avançat que per ?l'any vinent preveu incorporar el llop del Pirineu als animals. "En anys posteriors hi posarem el linx i la llúdriga", ha explicat.

Molló Parc ha acceptat un compromís amb Departament de Medi Ambient i Habitatge. A través del pacte amb el Govern, Molló Parc acollirà espècies irrecuperables per la vida salvatge. Aquests animals són cedits per l'àrea de recuperació del Departament de Medi Ambient. La col·laboració institucional amb Molló Parc es concreta en un programa de visites educatives pensades en funció de l'edat dels alumnes. Les visites escolars estan enfocades a l'estudi i al coneixement de la flora i la fauna del bosc mixt dels Pirineus. També hi ha la voluntat d'inculcar amor envers els animals als més petits. Els responsables de Molló Parc han calculat que un 10% de la població mundial visita un parc natural cada any. A partir d'aquest percentatge consideren que el parc d'animals de Molló és una plataforma ideal per sensibilitzar l'opinió pública de la necessitat de cuidar la flora i la fauna. Confien en ser l'atraccio de la propera Setmana Santa.