Roses està estudiant solucions diverses per a la platja de la Punta que els llevants deixen cada any sense sorra en un tram llarg, mentre s'acumula a la zona sud. L'Ajuntament ha demanat permís a Costes per provar un sistema de barreres per acabar amb l'impacte en un dels sectors centrals on hi ha vegetació. Per a la resta de la platja, la part nord paral·lela a la carretera, volen idear sistemes de bany sense restituir la sorra. S'espera que les propostes de reforma del Passeig Marítim incloguin solucions per permetre el bany sense l'habitual espai de platja amb sorra.

"Cada any s'havien de posar diners", admet l'alcaldessa, Magda Casamitjana (PSC), per refer una gran part de la platja que durant l'hivern els llevants s'emportaven per un problema que va agreujar la construcció dels espigons del port. L'actual regidor de Medi Ambient i responsable de Platges, Joan Esteve Danés (ICV), és partidari de buscar altres sistemes per evitar abocar sorra cada any. Defensa que de forma natural s'ha desplaçat al sud sense perdre metres i que amb una petita actuació en un tram central es disposaria dels suficients metres d'espai de bany. El regidor planteja un sistema de murs en un sector que servirien per minimitzar l'impacte de les ones i permetrien mantenir l'espai de platja.

Casamitjana ha informat que ja s'ha demanat permís a Costes i s'espera poder aplicar-ho per aquest estiu. L'alcaldessa remarca que "tenim molt clar que la platja té un problema, no només per un espigó, sinó també l'altre" i de moment, diu, "hem reservat una partida de 50.000 euros per si cal arranjar-la una mica abans de l'estiu, però ens sembla factible la idea que ha presentat Joan Esteve Danés" i es descartaria restituir la platja de dalt a baix. Per al tram nord paral·lel a la carretera, l'alcaldessa avança que aprofitant que està previst un concurs d'idees per al projecte de reforma del tram del passeig des de la Riera Ginjolers fins a la riera de la Quana, "ens agradaria que es tingués en compte aquesta part" del litoral. Explica que l'objectiu és que "baixant unes escales es pogués baixar a l'aigua i que el passeig quedi integrat al mar" per matenir-ho com a espai per al bany encara que no hi hagi el tram de sorra. L'alcaldessa diu que són conscients que no tots els veïns estan d'acord en descartar l'habitual actuació d'abocar sorra, però que també n'hi ha d'altres que creuen que és més encertat. La platja de la Punta perdia gairebé cada hivern més de cinquanta metres lineals de sorra deixant pràcticament eliminat l'espai per a banyistes.

Durant anys això obligava a invertir una mitjana de 45.000 euros per moure la sorra abans de la temporada turística. Amb l'entrada del nou govern es va decidir provar altres sistemes per no haver d'invertir cada any. L'alcaldessa espera que es pugui mantenir aquest litoral per al bany.