La Generalitat ha actualitzat el Pla Econòmic i Financer (PEF) de Gisa per al període 2010-2015. Un document que preveu obres en infraestructures i equipaments per valor de 4.137 milions d'euros i que ha inclòs la variant d'Olot i les preses com una de les actuacions més destacades a les comarques de Girona.

El pla d'aquesta empresa pública inclou actuacions en carreteres, ferrocarrils, instal·lacions portuàries, així com obres d'edificació per a noves escoles, comissaries i equipaments sanitaris, entre d'altres, de tot Catalunya.

Aquest passat gener el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) va aprovar provisionalment l'estudi informatiu i d'impacte ambiental de la variant de les Preses. Un primer pas per desencallar un dels principals projectes viaris de la comarca de la Garrotxa. El document planteja com a millor opció l'alternativa oest que discorre entre l'actual carretera C-152 i el riu Fluvià. El traçat sortiria de la rotonda de la C-37 i faria una petita desviació curvilínia per evitar el nucli urbà de les Preses i a Codella s'ajuntarà amb la variant d'Olot. Tanmateix la variant plantejada incorporaria un túnel de 1.700 metres, i el vial tindria una longitud de 5,3 quilòmetres i quatre carrils de circulació.

L'acalde d'Olot, Lluís Sacrest, va explicar aquest gener que la previsió és que a finals d'estiu estigui resolt l'estudi d'impacte ambiental i que el projecte constructiu pugui estar acabat a principis del 2011. Per tant, la licitació de les obres de la variant d'Olot podrien ser a finals de l'any que ve amb una inversió econòmica ja prevista per Gisa.

Millores i projectes a Girona

També en matèria de carreteres, i dins de la província de Girona, l'epresa pública també contempla les millores de les travesseres de Ripoll i el condicionament de la carretera de Vilabertran a Peralada.

D'altra banda ja hi han inversions en marxa com les obres de desdoblament que s'estan executant entre Platja d'Aro i Palamós. Mentre que en matèria de transports es preveu la construcció de la nova estació d'autobusos de la Bisbal de l'Empordà.

Finalment quant a equipaments el Pla apunta 80 actuacions en escoles i instituts, més de 30 en centres hospitalaris i d'atenció primària, 12 nous parcs de bombers i comissaries i 7 centres d'assistència social, a més d'actuacions en judicials, culturals i esportius de Catalunya.