El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va destacar ahir al Far d'Empordà que la retallada no afectarà obres concretes sinó al calendari d'execució d'aquestes. "Em conformo si no ens fan parar cap obra i simplement n'endarrereixen alguna", va afirmar el conseller. D'altra banda, Nadal va remarcar que la retallada anunciada pel Govern espanyol és "imprescindible" i que afectarà a tots els treballadors públics. Tot i això, va afirmar que els esforços han de quedar repartits "equitativament": qui més tingui més haurà de contribuir i qui més malament ho passi haurà de tenir més oportunitats.

Nadal va remarcar que cal ser "austers" i "estalviar", ja que s'ha de prendre consciència que "no som tan rics com ens pensàvem". Segons va explicar el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, "entre tots hauríem de tornar a crear confiança en la nostra economia, en el crèdit i en el sistema financer".

Segons el conseller, però, les retallades no es poden obviar. Nadal creu que la "disciplina pressupostària" és "imprescindible", però també va remarcar que els esforços han de quedar repartits "equitativament", és a dir, qui més poder adquisitiu té més s'haurà "d'estrènyer el cinturó", i qui més malament ho passi haurà de tenir "més oportunitats que mai".

D'altra banda, Nadal va destacar que quan el Govern espanyol parla de retallar retribucions als funcionaris ho fa perquè en el món empresarial "ja fa temps que ha començat a passar". Segons el conseller, és lògic que hi hagi un "punt de ponderació" en la retribució dels funcionaris, i va destacar que ha d'haver-hi un "punt d'equilibri", però que les mesures "ens afectaran a tots" i s'hauran de distribuir -ha reiterat- "equitativament".

Pel que sembla algunes obres podrien ser ajornades. El titular del Departament de Política Territorial va comentar que la retallada anunciada pel Govern espanyol no ha d'afectar obres concretes, sinó més aviat en els terminis d'aquestes, cosa que significa que la construcció d'algunes infraestructures probablement s'ajornaran. Referent a la polèmica carretera N-II al seu pas per la demarcació de Girona, Nadal va destacar que la retallada no es deixarà veure en aquesta obra, ja que va explicar que el ministeri de Foment ha escollit el model de finançament mig públic i mig privat i que, per tant, "si alguna obra no se'n ressentirà serà la N-II".

Primera nau a Logis Empordà

El conseller va fer les seves declaracions ahir durant la inauguració de la primera nau que s'instal·la al polígon Logis Empordà, al Far d'Empordà. L'empresa que s'hi ubicarà a partir d'ara és Boadella Vallsmadella (el grup Boadella s'ha unit amb el soci Joan Vallsmadella). L'empresa distribuirà maquinària industrial, com camions lleugers, excavadores i retroexcavadores, i màquines de manutenció. L'empresa va adquirir els terrenys de CIMALSA, i la nova nau industrial compta amb 2.500 metres quadrats interiors per reparacions, exposicions i gestió de recanvis, i 4.100 més per a l'exposició de maquinària.